Cinstindu-l pe Eminescu


Cu ocazia aniversarii mareului nostru poet Mihai Eminescu, am participat la o activitate educativa la biblioteca scolii, ca urmare a invitatiei doamnei bibliotecar, Paula Cihodariu.

Chiar daca suntem la inceput de drum privind calatoria prin literatura noastra, elevii mei au uimit prin cunostintele legate de viata „Luceafarului poeziei romanesti”. Matei Stanuca a recitat un fragment din Scrisoarea III, in stilul inconfundabil al actorului in devenire, iar Maria Benim, David Dragostin, David Bajan si Cristian Radu au citit versuri din poezii cunoscute.

Avand la dispozitie un material Power Point, elevii au aflat mai multe despre viata si activitatea lui Mihai Eminescu: unde s-a nascut, unde a copilarit, unde a facut studiile,care sunt principalele opere care au incantat generatii intregi prin muzicalitatea versului si prin substanta mesajului.

„O literatura trainica, in stare sa ne placa noua si sa fie originala pentru altii, nu se poate intemeia decat pe graiul viu al poporului, pe traditiile, obiceiurile si istoria lui, pe geniul lui.”, spunea Mihai Eminescu.

Vezi albumul foto

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s