Lista de rechizite pentru clasa a II-a


Dragii mei copii,

Vacanta de vara isi traieste ultimile calatorii, iar aroma ei va indreapta pasii catre portile scolii. Sunteti deja in clasa a II-a, asa ca de acum sunteti suficient de pregatiti sa va intampinati provocarile cu mai multa incredere. Cred ca abia asteptati sa va pregatiti ghiozdanul, sa va cumparati rechizite, sa inveliti cartile si sa le etichetati.

Ca sa va introduc deja in atmosfera pregatirilor si sa va trezesc interesul pentru mirosul proaspat al obiectelor scolarului v-am atasat lista cu necesarul de rechizite.

Mult succes la cumparaturi!

Anunțuri

9 gânduri despre &8222;Lista de rechizite pentru clasa a II-a&8221;

 1. Cornelia Paraschiv zice:

  Multumim! Acestea sunt unele dintre activitatile preferate ale copiilor, cumpararea de rechizite, apoi invelirea si etichetarea cartilor si caietelor, pregatirea ghiozdanului pentru prima zi de scoala…Si uite asa petrecem mai mult timp cu copiii nostri, intr-un mod util si placut…

 2. Si mai e ceva: majoritate parintilor nu agreaza aducerea de bani la scoala. Ar trebui sa se practice mai des si mai bine sistemul de evenimente-serbari, licitatii obiecte, picturi cu valoare , expozitii cu intrare, etc- in care comitetul parintilor sa fie implicat si sa realizeze fonduri pe care apoi sa le gestioneze corect. Donatiile, in bani , de la parinti nu dau bine!!

  • Iulia Stanuca zice:

   Este foarte adevarat ce spuneti… „Donatiile” nu dau bine! Dar, in ceea ce ma priveste, „donatia” reprezinta o investitie in educatia copilului meu. Iar copilul meu merita tot sprijinul pe care trebuie sa i-l ofer! Nu este o obligatie, ci o dorinta de a-i asigura strictul necesar: sanatate si educatie!
   Cat despre gestionarea fondurilor, cel putin in ceea ce ma priveste, consider ca nu am irosit nici un leut. Avem norocul de a avea un ”manager” care stie ce vrea si stie ce trebuie pentru dezvoltarea frumoasa a copiilor nostri!

 3. Aveti o viziune compatibila cu a noastra privind obtinerea de fonduri extrabugetare, dovada fiind deja traditia in Scoala Nr. 149 de a organiza targurile de iarna, de martisor si de Paste, prilej cu care se obtin fonduri care sunt utilizate in functie de decizia comitetului de parinti si in acord cu doleantele copiilor. Avem in vedere initierea unor noi proiecte si va multumim pentru feedback-ul pe care ni-l oferiti privind aceste actiuni!

 4. In privinta ideii de a se distribui in mod gratuit si caietele pentru elevi, se pot naste discutii ample. Parintii isi arata nemultumirea in primul rand datorita folosirii culegerilor si a materialelor auxiliare, care sunt destul de costisitoare. Cu toate acestea, manualele sunt depasite moral, vechi si nu ofera posibilitatea dezvoltarii copilului intr-o maniera activa. Utilizarea unor materiale suplimentare atractive si utile, vor solicita efortul banesc al parintilor si chiar efortul suplimentar al cadrelor didactice,care trebuie sa-si gestioneze ora in functie de acestea, dar efectul este evident in favoarea elevului. Sunt si alti factori implicati, de la managementul invatamantului, pana la motivatia elevului de a invata, dar eu am noroc de un colectiv de parinti care se implica si care sustine ideea de investitie: materiala, afectiva si… educativa!

 5. Mihaela Benim zice:

  Buna dimineata,

  Spuneti-ne, va rugam, cum va arata anul acesta biblioraftul pentru portofoliu?
  1. Cu dosare pentru fiecare materie (plastic sau carton) in care vor pune folii de protectie pe care le vor umple cu fise?
  sau
  2. Ca anul trecut, cu mape pe care le vor umple cu fise?

  Multumim anticipat pentru clarificari.

  O zi minunata tuturor!

  • Pentru organizarea portofoliului elevului se va folosi,ca si anul trecut, un biblioraft in care se afla mape de plastic,formatul „plic”.Acestea vor fi indosariate si etichetate cu numele disciplinelor scolare.Daca aveti o alta varianta mai usor de utilizat, o puteti folosi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s