Cursul: “Competenţe în comunicare – Performanţă în educaţie”


In saptamana 03.09.2012 – 08.09.2012 am participat la un curs ce-si propune formarea şi dezvoltarea competenţelor specifice de comunicare interpersonală a personalului didactic din sistemul de învăţământ preuniversitar, în scopul creşterii performanţei și eficienței didactice. Pentru a avea o imagine de ansamblu, puteti citi suportul de curs.

In fiecare zi a saptamanii am avut module diferite, iar ceea ce m-a impresionat a fost nu numai continutul tematic, dar si formatorii competenti, care au adus la nivelul de constientizare probleme actuale. Acestia reprezinta adevarate modele in activitatea profesionala: Oliviu Tudose(modulul Tic), Irina Stanciugelu ( modulul Comunicare si relatii publice), Oana Niculae (modulul Psihologie), Ovidiu Panisoara (modulul  Pedagogie), Gaspar Gyorgy ( modulul Video feedback).  Alaturi de colegi am savurat fiecare activitate interactiva, iar in topul preferintelor a fost modulul de arta dramatica, condus de actorul Andrei Aradits. Acesta ne-a invatat sa ne „jucam”, abordand astfel conflictele intr-o alta maniera.

Seriozitatea organizarii acestui curs este data si de agenda programului.

Cursul de formare “Competenţe în comunicare – Performanţă în educaţie” a fost elaborat în cadrul proiectului cu același nume co – finanțat prin POSDRU 2007-2013 și implementat de un consorţiu universitar din care fac parte Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Universitatea Babes Bolyai – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Al. I. Cuza – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative – Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice. Citeste mai departe aici…

Pentru alte amanunte va rog sa accesati adresa site-ului www.competenteincomunicare.ro

Pentru obtinerea certificatului de absolvire, voi sustine o evaluare in data de 30.09.2012, care este ea insasi o provocare privind dezvoltarea competentelor de comunicare. Datorita prezentei unor colegi deosebiti, pot spune ca invatamanul romanesc are resurse umane valoroase si deci…un viitor!

Aici puteti vizualiza albumul foto.

Anunțuri

13 gânduri despre &8222;Cursul: “Competenţe în comunicare – Performanţă în educaţie”&8221;

 1. Iulia Stanuca zice:

  Consider participarea la acest curs o confirmare in plus a pasiunii si daruirii cu care imbratisati aceasta meserie. Va felicit si va doresc succes la evaluare!

 2. Mihaela Benim zice:

  Va doresc si eu succes in aceasta noua provocare, desi sunt convinsa ca acest certificat de absolvire este pus deja deoparte pentru Dvs. Cred ca il meritati cu prisosinta.

 3. Cornelia Paraschiv zice:

  Multumim pentru suportul de curs, e plin de invataminte si pentru noi, parintii. Inversarea rolurilor e valabila si in relatia parinte- copil si ar fi interesant sa ne putem vedea in oglinda, in relatia de zi cu zi cu copiii nostri. Felicitari pentru daruirea si implicarea in activitatea dvs profesionala!

 4. Galeata zice:

  Am cautat mult timp pe cineva care a participat la acest curs deoarece as vrea sa ma inscriu si eu, dar inca sunt pe ganduri. Pare foarte interesant si m-a captat, dar pentru mine este o perioada cu inspectii si examene si cu foarte putin timp la dispozitie. Ceea ce ma intereseaza este sa stiu daca merita sa-mi fac timp pentru acest curs.

  • Bine ati venit pe la noi! Apreciez intentia dumneavoastra de a va informa despre acest curs si va pot spune ca este un unul foarte riguros organizat. Prezenta a fost obligatorie si au fost intelegeri doar pentru situatiile de exceptie. Deoarece s-au inscris multi cursanti, am fost impartiti in grupe cu profesori diferiti. Eu am avut parte de o echipa minunata in prezenta careia am simtit utilitatea cursului. Alte colege s-au plans in schimb de profesorii care le tineau mai mult prelegeri, decat activitate practica. Evaluarea a fost destul de grea, nu atat in alcatuirea materialului, cat mai ales pentru ca trebuia sa tii piept unor comisii care puneau la incercare experienta profesionala.
   Pentru mine a fost o experienta inedita, pe alocuri, in urma careia am simtit ca dezvoltarea personala a castigat inca un punct.
   Ati spus ca aveti putin timp la dispozitie, asa ca trebuie sa va spun, din perspectiva mea, ca inscrierea la acest curs trebuie sa o faceti in cunostinta de cauza, deoarece trebuie sa stiti ca se respecta, programul si continutul.
   Va urez impliniri in tot ceea ce faceti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s