Sedinta de parenting


Sedinta cu parintii din 13.11.2012, s-a transformat intr-o intalnire a unor suflete – parinti, care vor sa invete sau sa-si consolideze comportamente in  relatia cu copiii, dar si in relatia de cuplu. Sesiunea de parenting condusa de invitatul special al serii, psiholog clinician Gaspar Gyorgy, a parut prea scurta (o ora si jumatate) pentru cate situatii s-ar fi cerut analizate.

Ca prim exercitiu, parintii au avut ca sarcina sa spuna modul in care cred dumnealor ca i-ar caracteriza copiii. Obisnuiti sa evidentieze mai tot timpul caracteristici ale micutilor, de data aceasta nu a fost chiar usor sa se puna in rolul copilului care si-ar descrie parintele…asa ca nu a fost la indemana sa faca apel la constientizarea stilului parental si mai ales la sinceritate… Trebuie sa va anunt ca o sa va satisfac curiozitatea de a afla cu adevarat ce cred copiii despre dumneavoastra, deoarece le-am aplicat acest exercitiu, iar raspunsurile vi le voi arata la urmatoarea sedinta.

Luand ca etalon o familie ipotetica, alcatuita din doi parinti alesi la intamplare, Gaspar Gyorgy a trecut in revista tipurile de stiluri parentale, care au ca efect dezvoltarea personalitatii copiilor. A evidentiat diferentele dintre legatura sot -sotie (care se poate destrama la un moment dat) si legatura parinte – copil ( care trebuie sa ramana  permanent stransa).

S-au nascut retoricile in care ne simtim captivi: „Procedez corect?”, „Cu ce am gresit in relatia cu copilul?”, „De ce repeta aceleasi comportamente gresite, chiar daca i-am spus sa nu o faca?”, „De ce fratii se gelozesc, chiar daca eu le-am spus ca-i iubesc la fel?” etc. Pentru o parte din acestea au fost date posibile rezolvari, chiar daca acest lucru ar duce spre regandirea situatiei si repozitionarea fata de atitudini care devenisera cutume.

O experienta interesanta si cu mangaieri de suflet, pentru care ii multumim lui Gaspar Gyorgy!

Albumul foto

Anunțuri

Un gând despre &8222;Sedinta de parenting&8221;

  1. Iulia Stanuca zice:

    Mai intai multumiri doamnei Camelia Edu pentru faptul ca s-a gandit sa ne ofere aceasta placuta surpriza!
    Multumiri domnului Gyorgy Gaspar pentru ca a acceptat invitatia! A reusit sa creeze o atmosfera atat de placuta si degajata (recunosc faptul ca la inceput am avut niste emotii colosale), incat timpul alocat intrevederii noastre a trecut pe neobservate! Intr-adevar, doamnei invatatoare si domnului Gaspar li se potriveste foarte bine expresia „omul potrivit la locul potrivit”!
    Sper din suflet ca si invitatul serii sa se fi simtit bine alaturi de noi si , evident, il mai asteptam cu tot dragul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s