Serbarea de iarnă


DSC_8946Aţi trăit vreodată emoţii atât de puternice încât să simţiţi cum vi se taie răsuflarea?! Aţi gustat vreodată senzaţia de trac în faţa unei provocări, de altfel plăcute, dar intense?! Presupun că…da!

Cam aşa erau elevii mei înainte de Serbarea de iarnă. Dacă aţi fi putut să vedeţi în sufletul lor, v-ar fi orbit lumina exploziilor de tensiune înfăcărată. Dacă aţi fi putut palpa interiorul lor, v-aţi fi lovit de o neastâmpărată nelinişte jucăuşă, iar dacă aţi fi putut adulmeca  mireasma gândurilor, aţi fi avut parte de un parfum ameţitor de flori de cuvinte, de replici. Peste toate se presăra grija de a fi la înălţimea aşteptărilor părinţilor şi a invitaţilor.

Acest eveniment este încă prezent în memoria mea apropiată, deoarece gustul dat de performanţa acestor copilaşi încă mă ispiteşte spre gânduri dragi. S-au descurcat admirabil, fiind pentru mine adevărate vedete. A fost nevoie de adaptabilitate imediată din partea lor deoarece am fost într-un spaţiu destinat publicului larg: scena cu decoruri de basm al iernii s-a aflat în Complexul comercial Iris – Titan. Pe lângă părinţi şi invitaţii lor, s-au aflat şi vizitatori ai magazinelor, care au fost atraşi de glasurile copiilor.

Programul a fost o combinaţie reuşită între poveste – costumaţii de vis şi a dat laitmotivul descoperirii talentelor artistice din clasa a II -a D:

1. Scenete:“Iedul cu trei capre”,  “ Cioboţelele ogarului”, “Greierele şi furnica”;

2.Recitare: Stănuca Matei / “Taina ghemului de aţă”, de Petre Crăciun; Magiru Alexia/ “Prinţul Miorlau”, de Nina Cassian; Solo Chitară: Turneanu Radu

3. Cântece de iarnă ; Colinde

4. Pluguşorul copiilor

5. Dans: Aerobic, Mandinga

Momentul culminant a fost sosirea lui Moş Crăciun, care a adus daruri, voie bună şi multă speranţă pentru copii, gândindu-se la recompensele pe care le vor primi şi acasă.

Mulţumesc mult gazdelor de la Complexul Iris, care ne-au pus la dispoziţie sonorizarea şi spaţiul de desfăşurare a serbării, colegelor mele, profesoarele Mitrache Iuliana – educaţie fizică( a pregatit dansurile copiilor), Scrieciu Andreea – engleză, Catrinescu Liliana – religie, dar mai ales părinţilor care ne-au oferit susţinerea acestui eveniment.

Dacă aţi fost acolo, dacă în trecerea dumneavostră aţi atins aerul de sărbătoare sau dacă pur şi simplu doriţi să ne vorbiţi, nu ezitaţi să lăsaţi un comentariu, după ce vizualizaţi…albumul foto!

Anunțuri

13 gânduri despre &8222;Serbarea de iarnă&8221;

 1. Iulia Stanuca zice:

  Credeti ca cineva a putut uita acel spectacol extraordinar? Cand emotiile aproape ca puteau fi palpate?! Intr-adevar, un regizor remarcabil! Iar actorii, pe masura! Si DA: s-au ridicat la inaltimea asteptarilor! Au fost… de poveste! Felicitari tuturor celor ce si-au dat aportul pentru crearea acelei atmosfere de neuitat! Multumiri, Doamna, pentru ca ati gandit si ati adus in prim-plan talentele lor! Multumiri doamnei Iuliana Mitrache pentru coregrafie! Multumim si celor ce au fost prezenti si care le-au apreciat munca prin aplauze entuziaste! Si, nu in ultimul rand, multumiri copiilor, care au adus atata bucurie in sufletele noastre!

  • Multumesc mult pentru aprecieri si trebuie sa va spun ca nu pot uita cum la finalul serbarii, Matei l-a tot urmarit pe Mos Craciun, fiind dispus sa-l urmeze doar, doar va descoperi incotro o va lua. Bucuriile acestea simple daruite de copii, fac viata traibila intr-un sens mereu si mereu proaspat!

 2. Iulia Stanuca zice:

  Aprecierile sunt din suflet! Cand patrund in lumea pe care o creati, ma trec fiori de placere! Dati un sens aparte copilariei lor si, de multe ori, mi-as dori sa fi fost cu „cativa” anisori mai „mica”.
  Noi va multumim!

  Cat despre Matei… n-ar fi ezitat sa-l urmeze pe Mos pana la capatul pamantului in curiozitatea-i nestavilita. Filmul „Cinci eroi de legenda” l-a mai domolit putin, dar stiu eu cat o dura asta?

 3. Reblogged this on Camelia – Nicorina Edu and commented:

  Așa a fost anul trecut! De atunci, s-au perindat alte trăiri, alte provocari, alte curcubee, alte picături, alte stele căzătoare… noi am rămas aceeași ( doar puțin mai mari )! Și acum ne pregătim să-l întâmpinăm pe Moș Crăciun. Avem atâtea să-i povestim….
  Eu îi voi putea spune ca sunt cuminte, deoarece cred în magia lui… dar voi?!

 4. claprof zice:

  Vera espressione della gioia del Natale…con la calda atmosfera dei bambini!.
  Buon Natale a Te e famiglia carissima Camelia!!!
  Un cordiale abbraccio
  Claudio

 5. Impresionante momente… Le-am trait prin descrierea lor cat si din imaginile cu care le-ati insotit, traind empatic aproape aceleasi emotii cu organizatorii.
  Nu pot sa stiu cate lucruri isi vor reaminti despre scoala, acesti copilasi cu adevarat minunati, insa cu siguranta
  pe Doamna si tot ca a facut si va continua sa faca pentru ei, nu vor uita vreodata.

  • Ca de fiecare data, aduceti cuvinte intelepte care devin chintesenta evenimentului descris! Din tot ceea ce inseamna scoala, copiii isi amintesc indeosebi de momentele in care se exprima altfel decat incorsetati de rigiditatile unei programe ce incorseteaza. Din experienta generatiilor trecute, la sfarsitul clasei a IV-a, copiii imi povesteau despre asemenea momente ce le-au ramas intiparite.
   In egala masura, va pot spune ca atat vizita dumneavoastra, cat si adnotarile pe marginea articolelor mele, reprezinta pentru mine un feedback important, avand in vedere ca dincolo de aprecierile exprimate, intrevad trairi proprii si chiar paliere dintr-un suflet cald si generos. Spun multumesc cu modestia cuvantului, dar cu valoare pentru ceea ce l-a determinat a fi exprimat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s