Vizită la Muzeul Antipa


Copiii iubesc animalele! Se înțeleg într-un fel doar de ei știut!

Le-am promis delfinașilor mei o vizită la muzeu ca recompensă pentru postările lor privind vacanța de iarnă. Având în alai și câțiva părinți și bunici am plecat plini de voioșie spre metrou, singurul mijloc de transport care ne-a oferit un drum „socializant”: glume, râsete, aprecieri privind călătoria. Obișnuiți îndeosebi cu deplasările cu automobilul, de data aceasta li s-a părut chiar aventuros, iar Ioana Nedelea și-a exprimat plăcerea „mirosului de metrou”!

Ajunși la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa  ne-a întâmpinat ghidul nostru, Ana Maria, care ne-a impresionat cu un bogat arsenal de răbdare, dar mai ales cu modul de prezentare a fiecărui mediu de viață în parte, propriu animalelor din țara noastră și din alte zone ale lumii.

Călătoria a fost fascinantă, iar exponatele își merită valoarea dată de o îndelungată cercetare științifică. Copiii au fost deosebit de curioși, de aici și zumzetul permanent care atrăgea observațiile noastre de a fi mai mult ascultători decât comentatori. Sper ca ei să repete experiența alături de părinți astfel încât să-și poată aloca suficient timp pentru întrebări și răspunsuri…

Minunată a fost Georgiana, care își nota într-un carnețel numele unor animale expuse, iar gestul ei și-a avut adepți pe Maria și pe Daria. David Dragostin a impresionat prin receptivitate și prin completările aduse, iar Matei Cioroianu, Paul și David Băjan se întreceau care să descopere informații accesând ecranele cu touch.

La finalul periplului prin toate continentele, copiii puțin obosiți (bun barometru pentru densa experiență!) au vrut să-și ia un „suvenir”. Cu ce au plecat spre casă?! …cu pietre aducătoare de povești și cu o plăntuță delicată: Mimosa Pudica, care se mișca la o simplă apăsare de frunză.

 DSCN0940 DSCN0942 DSCN0945 DSCN0946 DSCN0968 DSCN0978

Dragii mei copii, dacă doriți să ne spuneți ce anume v-a plăcut, ne puteți trimite impresiile voastre la rubrica „Comentariu”, iar pe cei care citesc despre această vizită îi îndemn să nu rateze o călătorie într-un mediu fascinant!

Vă invit să vizionați albumul foto!

Anunțuri

12 gânduri despre &8222;Vizită la Muzeul Antipa&8221;

 1. Bun gasit ! Vizita la muzeul Antipa a fost o reusita , din punctul meu de vedere , deoarece, am fost impreuna cu colegii si doamna noastra. Mai fusesem cu parintii si sora mea intr-o alta ocazie , dar acum, am fost incantat de prezentarea facuta de ghid pentru fiecare zona a lumii. Fiecare zona are specificul si frumosul ei. M-au impresionat animalele prezentate , dar si explicatiile date. A fost o dupa amiaza placuta, utila si sper, sa fi receptionat suficiente lucruri noi despre animale si mediul lor de viata, in vederea pregatirii mele scolare.

 2. Elena Gologan zice:

  Buna seara! Ma bucur ca am putut merge cu clasa la muzeul ,,Antipa” unde am vazut toate acele obiecte minunate. Cel mai mult mi-au placut camerele cu dinozauri si cu fluturi. A fost o experienta de neuitat! De-abia astept urmatoarea iesire in aer liber.

 3. Alina Anghelescu zice:

  Bun gasit !Nu ma pot abtine fara a nu va impartasii cateva ganduri despre acest frumos eveniment din punctul de vedere al unui parinte norocos ,cu o zi de vineri libera, care a insotit acesti copii deosebiti si pe doamna lor minunata.Dupa cateva ore petrecute in preajma lor nu poti decat sa te simti incarcat sufleteste cu energia pozitiva emanata de zambetele lor , de curiozitatea cu care privesc tot ceea ce-i inconjoara , de dorinta pe care o arata in a absorbi fiecare informatie pe care o primesc. Pentru mine a fost cu siguranta o dupa amiaza grozava , pentru care ii multumesc doamnei Edu . Pentru Alexia a fost o adevarata incantare deoarece a mers pentru prima data, dupa renovarea muzeului, in vizita la Antipa. Asteptam cu mare interes urmatoarele surprize pregatite pentru micuti si parinti de Doamna invatatoare !!!O seara linistita cu vise placute!

  • Daca ati rezistat acestei zile, va mai luam cu noi, doamna Anghelescu! Pentru cineva care nu are antrenamentul de a fi langa atatia copii, ar putea fi de-a dreptul o aventura! Va multumesc mult ca ne-ati fost insotitor si va voi pune deja pe lista evenimentelor urmatoare!

 4. Sunt la varsta de bunic; nu am copii la Dumneavoastra dar ii iubesc pe toti !!
  Va felicit si va admir , sotia si cu mine, pentru dragostea Dumneavoastra fata de MESERIA DE A MODELA OAMENI PENTRU SOCIETATE SI PENTRU EI !!
  Copii, obiectul muncii Dumneavoasta sunt cel mai exact indicator care, asa cum ii vedem si stim, dovedesc sinceritatea dragostei Dvs. pentru ei : EI O SIMT !
  Va multumim si va dorim ani muli si fericiti si sa aveti bucuria transmiterii, mai departe, a multor generatii !
  Cu deosebita consideratie Lucretia si Titi Popescu

  • Comentariul dumneavoastra ma onoreaza, dar ma si obliga pentru mentinerea unui status egal cu daruirea pentru copii! Sunteti persoane sensiblie daca iubiti intr-atat copiii, asa ca aprecierile dumneavoastra capata valoare speciala.
   Va multumesc cu drag in suflet pentru cuvintele acestea incurajatoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s