Practică pedagogică – martie 2013


Studenţii din anul III IF
Programele de studiu
Psihologie şi Sociologie

 …înscriși la MODULUL PSIHOPEDGOGIC, vor efectua cel de-al doilea stagiu de practică pedagogică în regim comasat (aferent semestrului 2) la Şcoli-pilot, organizat de Facultatea de Sociologie-Psihologie / Universitatea Spiru – Haret, în perioada 25 martie – 29 martie 2013.

În această perioadă voi fi MENTORUL unei grupe de studenți care s-a prezentat și în stagiul I, așa că îi voi aștepta cu mare interes. Împreună vom păși pe un drum, care poate părea la îndemâna oricui – acela de a deveni cadru didactic. Realitatea este pe cât de provocatoare (prin lucrul cu copiii), pe atât de solicitantă ca și pregătire pedagogică continuă, ca și dezvoltare de abilități de comunicare atât cu copiii, cât și cu părinții, de efort pentru îndrumarea atâtor personalități în formare!

Listele cu studenții care vor efectua practica pedagogică în școlile pilot:

Practica pedagogica martie 2013

Elevii mei îi primesc cu mare căldură, dar și cu o anume curiozitate gândindu-se la faptul că și adulții învață la rândul lor…Îmi aduc aminte de experințele de la alte serii, când au fost pentru mine o adevărată reflectare în oglindă. Deoarece studenții țineau pentru prima dată o lecție în fața copiilor, nu stăpâneau toate etapele, iar cei mici îi corectau spunându-le: „Doamna noastră scrie așa….” ; „Doamna noastră ne spunea să facem așa….” Acest lucru îmi confirma faptul că ei știau destul de bine care sunt așteptările mele.

Evident că uneori, când erau puși în dificultate, elevii găseau scuze: „Nu am învățat cu doamna noastră despre acest lucru…” Observând din spatele clasei desfășurarea lecției susținută de studenți, aflam multe din „seriozitățile” care se petreceau în băncile din ultimul rând. Era un adevărat spectacol…

Cred ca cea mai mare provocare pentru un aspirant la această profesie o constiuie modalitatea de a atrage copiii spre actul învățării și de a le capta atenția pe tot parcursul anului școlar, mai ales că ultimele generații de copii au dificultăți privind comportamentul școlar și capacitatea de efort constant.

Voi aștepta cu interes acest eveniment când voi reuni generația înmugurită a suflețelelor candide cu generația unor adulți in inflorescență, iar eu…cu rolul de liant și de etern ÎNVĂȚĂTOR!

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Practică pedagogică – martie 2013&8221;

  1. Rares Teodorescu zice:

    Va urez mult succes! Sunt sigura ca un Mentor mai bun decat dumneavoastra nu ar fi gasit si sper din tot sufletul sa stie si sa aprecieze acest lucru. Putini oameni in lumea asta sunt daruiti cu har, iar printre ei va numarati si dvs. Nu vreau sa va lingusesc, ci asta cred din toata inima!

    Mult, mult succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s