Ce mai fac copiii în ziua de azi?! (2)


Acum este momentul pentru muzica gândurilor scrise, pentru acea călătorie interioară dată de sensul celor citite, acum este momentul fanteziei și a călătoriei visului posibil…acum este momentul pentru lectură!

Copiii nu citesc! Auzim des această constatare. Este nevoie de motivație, de modele familiale sau din alt context ori pur și simplu de…o chemare interioară!

Acum, aici – la clasa a II-a, am adus ( invitația fiind o continuare a unui eveniment similar de anul trecut) o picătură de suflu literar prin participarea la Proiectul Cartea, avand drept colaborator pe domnul scriitor Petre Crăciun. Elevii mei îndrăgesc cărțile dumnealui și le-au citit cu mare interes. Ce i-a motivat?! Însăși întâlnirea ( din 21.02.2013, la biblioteca școlii noastre) cu cel care le-a recitat din scrierile proprii (Taina ghemului de ață) sau le-a povestit pe scurt din „Floarea înțelepciunii și iarba puterii”.

Un articol despre acest eveniment se află și în site-ul www. optimalmedia.

Este momentul să vă reamintesc despre Teoria inteligențelor multiple și în special despre INTELIGENȚA LINGVISTICĂ

Matei Stănuca: memorează versuri cu deosebită ușurință și are o înclinație evidentă spre lectură, istorie, curiozități din natură, având o efervescentă nesecată în a povesti despre toate acestea. A fost invitat de scriitorul Petre Crăciun la o acțiune desfășurată la Librăria Mihai Eminescu, din București, unde a recitat multe poezii, printre care și Taina ghemului de ață – 20 de strofe, scrisă de acest autor. Singur, dar și în tandem cu actrița Olivia Niță, a impresionat valoroasa audiență fiind aplaudat și acompaniat de zâmbete generoase !

Mai multe amănunte puteți afla citind …aici!

Felicitări, Matei și fie ca preocupările tale legate de lectură să-ți dezvolte latura sensibilității cuvântului și a imaginației creatoare!

Dragii mei elevi! Fiecare dintre voi aveți o anumită înclinație pe care ați descoperit-o deja sau care este în curs de a se contura. O să încerc să postez despre fiecare aspecte care cred eu că vă caracterizează. Vă rog să-mi trimiteti materiale în acest sens, chiar dacă pentru unii dintre voi deja am articole în așteptare.

Sunt încântată că voi aveți și alte preocupări, nu numai joaca la calculator sau urmărirea televizorului ore nesupravegheate!

Anunțuri

10 gânduri despre &8222;Ce mai fac copiii în ziua de azi?! (2)&8221;

 1. Iulia Stanuca zice:

  Acesta este unul din rezultatele colaborarii parinte-cadru didactic! Noi, parintii, nu am facut decat sa continuam si sa sustinem actiunea de la biblioteca din clasa I. Atunci i s-a deschis apetitul pentru citit. Evident, nu trebuie minimizat meritul lui Matei, dar daca energia lui nu ar fi canalizata prin unitatea noastra, credeti ca am mai primi acest raspuns pozitiv?
  Multumim ca-i stimulati permanent si ca nu lasati sa intarzie recunoasterea meritelor, mai ales prin aplauzele care cred ca, in clasa lor, sunt zilnice!
  Felicitari, Doamna! Si… MULTUMIM!

 2. Felicitări pentru inițiativă! Și o completare: copiii nu citesc dacă nici părinții nu citesc. Am auzit destui părinți care se lamentează că puii lor nu vor să citească, dar dacă îi întrebi cînd i-au văzut copiii citind vreo carte, o să facă ochii mari. Însă dacă sunt motivați în mod constant în școală, pot să își formeze această deprindere de a citi cît mai des.

  • Subscriu la cele spuse de tine, Alexandra, modelul parintelui poate fi un factor relevant, dar nu este intotdeauna definitoriu.Trebuie analizate toate situatiile „frana”, acei factori perturbatori care conduc catre lipsa interesului pentru citit, iar acestia pot fi nenumarati:copilul are o tulburare – dificultate a vorbirii,citirii; poate avea un program prea incarcat (diverse activitati extrascolare); nu i s-au oferit carti atragatoare si accesibile varstei; nu este stimulat sau nu are o motivatie etc. Important este sa perseveram in dorinta de a-l cunoaste pe copil si de a-l indrepta spre lectura, prin propriul model, prin propriile mijloace sau cerand ajutor!

 3. Elena Gologan zice:

  Buna ,Matei! Mi-a placut mult cum ai recitat poezia ,,Taina ghemului de ata”. Astept cu nerabdare sa te mai aud recitand si alte poezii scrise de ,Petre Craciun. Felicitari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s