Din dragoste pentru animale – Portofoliul la cunoașterea mediului


Portofoliul – această metodă alternativă de evaluare oferă fiecărui elev posibilitatea de a lucra în ritm propriu, stimulând implicarea activă în sarcinile de lucru şi dezvoltând capacitatea de autoevaluare. Poate avea o conotaţie teoretică, practică, constructivă, creativă. El se poate derula într-o perioadă mai mare de timp, pe secvenţe determinate dinainte sau structurate circumstanţial.

Capacităţile care se evaluează în timpul realizării portofoliului pot fi:  capacitatea de a observa şi de a alege metodele de lucru;  capacitatea de a măsura şi de a compara rezultatele; capacitatea de a utiliza corespunzător bibliografia; capacitatea de a manevra informaţia şi de a utiliza cunoştinţe; capacitatea de a investiga şi de a analiza; capacitatea de a sintetiza şi de a organiza materialul; capacitatea de a realiza un produs.

Elevii mei au avut de realizat un portofoliu la disciplina Cunoașterea mediului, tema fiind  „Animalele”. Sarcina de lucru a constat în realizarea unor materiale conform cu subiectele: 1. Alcătuirea corpului unui animal; 2. Animale domestice; 3. Animale sălbatice; 4. Animale din alte zone ale lumii; 5. Diverse: curiozități, jocuri, ghicitori, desene etc.

Dragii mei delfinași, prezint cu apreciere materialele primite de la voi și vă recomand să vă păstrați portofoliul, care va fi oricând o sursă de informare, dar și de satisfacție pentru ceea ce ați reușit să realizați!

STĂNUCA MATEI – Portofoliul Animalele –  Stanuca

ȚÂRNEA IANIS Tarnea

NEDELEA IOANA

20130311_203451 20130311_203557 20130311_203655

BĂJAN DAVID

Bajan.2JPG Bajan Bajan1

TURNEANU RADU

max@mediu 071 max@mediu 073 max@mediu 075

DRAGOSTIN DAVID

Dragostin

Produsele finale au adus în clasa noastră o adevărată lume a faunei ce părea fără niciun secret în mâinile copiilor. Am fost impresionată de materialele deosebit de atent realizate și chiar dacă a fost o activitate în echipă cu părinții, creativitatea a fost deșirată în cel mai spectaculos mod! FELICITĂRI DELFINAȘILOR!

BENIM MARIA

DSC_9903 DSC_9904

NIȚĂ CĂLIN

calin3 calin8

MAGIRU ALEXIA

PROIECT 1 PROIECT3

ANGHELESCU ALEXIA

SANYO DIGITAL CAMERA SANYO DIGITAL CAMERA

( Din motive tehnice nu am putut publica toate pozele trimise de voi, copii! Ne rămâne amintirea prezentărilor din clasă când am fost cu toții impresionați de unele portofolii. )

Dincolo de tema propriu-zisă de culegere de informații și de prezentare în pagină a celor sintetizate, copiii și-au reafirmat dragostea de animale, dezvoltându-și sentimente de atașament, de grijă și de responsabilitate.

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Din dragoste pentru animale – Portofoliul la cunoașterea mediului&8221;

  1. Fiecare copil a realizat portofoliul la Cunoasterea mediului intr-un mod particular , deosebit. Fiecare, si-a imbunatatit cunostintele de la clasa, prin aprofundarea temei din lumea animalelor – O lume atat de vasta si frumoasa ! Bravo copii !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s