„Să știi mai multe, să fii mai bun”(1)


S-a încheiat o săptămână mai…altfel, care a făcut parte din Programul „Să știi mai multe, să fii mai bun”. Proiectul clasei mele, a II-a D, s-a derulat alături de partenerii noștri, elevii claselor a IV-a B și I C.

1. Ziua de luni (01.04.2013) a adus Experimente pe înţelesul copiilor – „Cum protejăm o … arie protejată?”, activitate susținută de doamna profesor universitar la Facultatea de Geografie a Universității București, Mioara Clius. Copiii au realizat în grupe un panou de averitizare pentru turiști decupând și lipind materiale reprezentative.

Introducerea în spațiul discuției s-a realizat cu ajutorul unui material Power Point, pe care îl puteți urmări aici: Sa stii mai multe, sa fii mai bun

Dragostea copiilor pentru natură a fost reafirmată prin efervescența cu care au lucrat, iar materiale realizate vorbesc despre reușita acestei activități.

Fotografie0779 Fotografie0761 Fotografie0762 Fotografie0763 Fotografie0764 Fotografie0766 Fotografie0772 Fotografie0773 Fotografie0774 Fotografie0775 Fotografie0776 Fotografie0777

2. Reîntoarcere la lectură, cu participarea scriitoarei Crina BOCȘAN-DECUSEARĂ

Copiii au aflat despre motivul care a stat la baza realizării cărții de poezii pentru copii, iar distinsa invitată le-a citit fragmente din poeziile dedicate adorabililor căței. Ca element de noutate a cărții am putut să admirăm grafica, cea care era realizată în exclusivitate de copii de vârste mici. Sper ca lectura de vacanță să cuprindă și această carte, iar gustul pentru mângâierea versurilor să li se formeze cu fiecare strofa atinsă!

Fotografie0783 Fotografie0784 Fotografie0785

3. Marţi (02.04.2013), din culisele circului: vizionarea spectacolului de la Circul Globus

Acrobații spectaculoase, un Charlie Chaplin impecabil în amuzament, personaje din povești transpuse în numere inedite și…și… mai ales animalele, au stârnit aplauzele copiilor.

Fotografie0787 Fotografie0788 Fotografie0789

Dacă ingeniozitatea cadrului didactic se vrea a fi pusă la încercare în această perioadă, se pare că putem da repere multiple, deoarece Programul amplu la nivel de țară s-a vrut a fi o educație nonformală prin care noi, cadrele didactice, să ne arătăm abilitățile de proiectare a unor activități extrașcolare și extracurriculare, neluându-se în calcul condițiile de ordin material și de resurse umane.

Sper ca delfinașii mei să se fi simțit bine, căci este printre puținele feedback-uri care aduce satisfacții sufletești!

Partea a II-a va urma…

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;„Să știi mai multe, să fii mai bun”(1)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s