Să știi mai multe, să fii mai bun! (2)


croods-poster-mainMiercuri, 03.04.2013, a fost ziua răsfățului vizual, dar și o incursiune în timp, atunci când prima familie modernă își arată conflictul dintre generații. Am vizionat filmul Familia Croods – animație în 3D, la cinematograful Hollywood Multiplex – Mall Vitan. Găsim tipologii ale unor membrii de familie constrânși de rigiditatea unor idei preconcepute în care schimbarea reprezintă ceva rău. Un adolescent ce pare rebel luptă pentru supraviețuire, dar și cu rigiditatea unui părinte, care având scuza potejării familiei preferă să ignore lumea din afara peșterii.

Familia Croods conștientizează că este timpul evoluției?! Vă invit să urmăriți acest film ce interiorizează probleme actuale, într-o manieră atat de captivantă!

La finalul filmului, așteptând părinții copiilor, ne-am lăsat cuprinși de bucurie si joacă…

DSCN1305 DSCN1285 DSCN1280

Joi, o4.04.2013, am avut o nouă colaborare cu brigada rutieră, iar copiii s-au întâlnit cu personajele filmului Drumul colorat. Copiii au dovedit că teoretic știu cum trebuie să reacționeze în cazul unor situații rutiere, cunosc semnificația unor indicatoare și au învățat despre pericolele care îi pândesc. Rămâne de văzut în ce manieră practica va demonstra utilitatea acestor întâlniri.

IMG_0612 IMG_0617 IMG_0622

Vineri, 05.04.2013, am simțit gustul predării ștafetei între generații: elevii clasei a V-a A, au fost profesori pentru o ora la clasa delfinașilor mei. Cu adevărat o situație inedită: cei mari au predat pe rând câte un moment dintr-o lecție de engleză, iar emoțiile au fost pentru ambele părți.

Fotografie0794 Fotografie0804 Fotografie0807 Fotografie0809 Fotografie0810 Fotografie0811 Fotografie0816 Fotografie0818

Fotografie0814

Ziua și odată cu ea, săptămâna, au primit finalul predării ștafetei către cei mai tineri învățăcei. Copiii  de la grupa mare din Grădinița nr. 196 ne-au vizitat, fiind pentru ei prima incursiune școlară. Elevii le-au povestit despre mobilierul clasei, despre uniformă, apoi le-au citit din cărțile de lectură. Le-am prezentat pe LCD fragmente din povești cunoscute, iar ei au recunoscut personajele. Cum legătura dintre copii deja a devenit apropiată, au realizat împreună o felicitare, pe care școlarii au scris o urare.

Fotografie0828 Fotografie0831 Fotografie0834 Fotografie0835 Fotografie0836 Fotografie0837

S-a încheiat o săptămână în care plăcerea de a fi împreună a trecut barierele școlare și s-a transformat în suflete dăruite.  Mulțumesc părinților pentru sprijin, invitaților pentru generozitate și mai ales copiilor pentru nesecata lor efervescență ludică și afectuoasă!

Anunțuri

13 gânduri despre &8222;Să știi mai multe, să fii mai bun! (2)&8221;

  • Bun gasit sufletului dumneavoastra cald! Recunosc faptul ca aveti dreptate: chiar daca activitatile cu copiii par actiuni firesti si pline de bucurie, ele aduc si un consum mare de energie fizica si sufleteasca, asa ca vacanta este binevenita!
   Va multumesc pentru toate plimbarile dumneavoastra pe aici si va pot spune ca ati adus comentariul cu numarul….700! Aceasta impartasire de ganduri a vizitatorilor mei ma umple de nectarul fiintei umane! Va multumesc tuturor pentru existenta dumneavoastra!

   • @ Buna ziua !
    La o cifra rotunda ( 700 ), nu pot spune decat atat :
    – La mai multe COMENTARII si TITLURI deosebit de instructive cum este :
    ” Sa stii mai multe….sa fii mai bun ” !!!
    Pentru minunatii elevi ai domniei voastre,
    un videoclip ce sper sa le placa si de ce nu,
    chiar sa le fie o sursa de inspiratie la LUCRUL MANUAL :

    Auditie si vizionare placuta !
    Cu stima,
    Aliosa.

  • Draga Elena, ne pare rau ca nu ai fost alaturi de noi la filmul acesta, dar sunt convinsa ca vor mai fi ocazii,precum si situatii favorabile. Iti recomand, totusi, sa te duci cu parintii, pentru ca este un film care merita vazut de intreaga familie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s