Momente timpurii de colecție


Simțurile copilăriei sunt impregnate în suflet ca un tatuaj de fluture viu!

Ne raportăm la mireasma casei părintești, la gustul crud al fructelor culese direct din pomi, la inimitabilele jocuri cu copiii pe care viața i-a trimis în cuprinderea zărilor, ne raportăm la „copilul timp” – cel care țopăie toată ziua, iar dimensiunea lui rămâne fragedă și mereu revitalizată.

Fiecare dintre noi avem un „copac” la care vrem să ne întoarcem, avem acele evenimente, care ne sunt rămase în suflet ca fiind cel mai puternic interiorizate, așa  încât, atunci când mecanismele de apărare izvorâte din tensiuni ale prezentului ne trimit către proiectarea trecutului, facem apel inevitabil la copilărie.

Atunci când suportul afectiv, empatic și de voință le sunt date copilului sunt premise importante pentru evitarea unui proces abrupt, inconsistent, imprevizibil, capricios și arbitrar în dezvoltarea lui. Rănile copilăriei pot să conducă spre o stimă de sine scăzută, iar sentimentul propriei valori să fie profund afectat.

Îmi simt sufletul împlinit când delfinașii mei decorează atmosfera cu zâmbetele lor, iar postările de aici s-ar vrea mărturii peste timpul transformat în curcubeu al unei copilării frumoase. Sper ca și ceea ce au petrecut la școală să le fi adus un suport pentru devenirea lor, iar alături de părinți să aibă acea constelație în care îti poți căuta zborurile, încercările, poate chiar frustrările care te-au învățat să reclădești iar și iar.

Momente timpurii de colecție:

În curtea școlii, în clasa I – iunie 2012

Activitate la biblioteca școlii (Concurs de recitari/nov. 2012- participanti: Paraschiv Paul, Benim Maria, Stănuca Matei și câștigatori: Magiru Alexia și Dragostin David)

Concursul de aerobic – locul III Festivalul scolar al sportului aerobic, organizat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București ( Participante: Rădulescu Ana, Anghelescu Alexia, Istrate Patricia, Ion Teodora, Benim Maria, Nedelea Ioana, Postolea Daria, prof. coordonator Mitrache Iuliana)

Săptămâna altfel – la Mall Vitan

Anunțuri

17 gânduri despre &8222;Momente timpurii de colecție&8221;

  • Va multumesc amandurora pentru gestul de a adauga articolul meu in casuta de comori, tapetata in „graffiti-uri” valoroase. Probabil ca in sufletul fiecaruia dintre noi se afla mereu actuala copilaria si mereu ne putem gasi un reper contempland-o! Sa aveti parte de echilibru sufletesc si va transmit inca o data recunostinta mea!

 1. Iulia Stanuca zice:

  Pasiunea si dragostea cu care ati inconjurat acesti copii la scoala (si nu numai) lasa urme tot mai adanci in sufletele micutilor. Sunt convinsa ca bogatia sufleteasca nu este inca epuizata si ca va exista continuitate in proiectul „Delfinasii”.
  Multumim, Doamna!

 2. Iulia Stanuca zice:

  Vreau sa felicit din toata inima echipa de aerobic, condusa de doamna prof.Iuliana Mitrache, pentru frumosul loc obtinut la concursul organizat de ISMB. Suntem mandri de ele si le dorim sa urce mai sus pe podium, asa cum merita, pentru ca sunt minunate!

   • Trebuie sa fac o precizare…Enigmelecopilariei poate deveni acel blog auxiliar al clasei, daca doriti. L-am creat dupa sedinta cu parintii la care ati sugerat ca ar fi util inca un blog pentru postarile parintilor si copiilor. Intre timp, dvs. ati adaugat inca o rubrica ‘DE ALE PARINTILOR”, asa ca vom decide in timp utilitatea lui. Cu drag, Cornelia Paraschiv

 3. Ati adus o veste minunata! Simt ca nu se iroseste nimic, ca totul se transforma si povestea continua….un blog al clasei ar fi un loc al generatiei acesteia peste timp. O sa relansam propunerea pentru colectivul de parinti si sper ca entuziasmul nostru sa se regaseasca in participarea dumnealor la acest proiect.
  Va multumesc cu suflet de zboruri renascande!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s