Shine On Award (2) – Când premiul te conduce la autoreflecție


I am honoured by your nomination, Supernova (Digging History ). Thank you very much, it means a lot to me and I accept with gratitude. My best wishes!

Shine on Award

THE RULES ARE:

1. Display the award logo on your blog.

2. Link back to the person who nominated you.

3. State 7 things about yourself

4. Nominate 15 other bloggers for this award and link to them.

5. Notify those bloggers of the nomination and the award requirements.

shineon1

Cele șapte lucrUȘOARE despre mine:

1. Am plămădit acest blog din dorința de a comunica atât cu elevii mei, cât și cu părinții din perspectiva dovezilor vizibil concludente privind activitatea de la școală. Sunt părinți care și-ar dori ca cei mici să povestească despre ceea ce au învățat formal și nonformal, dar se lovesc de o atitudine pasivă. M-am gândit că le pot veni în ajutor cu un jurnal online sau că pot posta materiale strict didactice, anunțuri și alte lucruri specifice.

Între timp blogul a devenit „public”, așa că s-a simțit o reticență din partea părinților pentru comunicarea de aici. Este momentul să vă anunț că îmi voi menține intenția principală, așa că postările despre activitatea școlară vor avea întâietate.

2.Mi-am ales profesia dintr-o pasiune născută încă de pe vremea când eram eu însămi un învățăcel și  am crezut în visul acesta în mod perseverent până la…împlinire. Cu toate acestea au fost momente când am cochetat cu zborul către alte destinații. Am lucrat în paralel și la o firmă de publicitate, am gustat și din alte job-uri part – time, dar cu adevărat nu m-am desprins niciodată de „microbul” dascălului! Totuși, las viitorului sarcasmul specific provocărilor și voi afirma că oriunde aș mai ajunge, mi-aș dori să fie locul potrivit…pentru omul potrivit din mine!

3. Am absolvit un master în psihologie și mi-am înmugurit visul de a aprofunda acest catalizator care conduce spre aprecierea laturii umane în toată complexitatea ei. Sper ca odată să găsesc terenul interior spre…înflorire!

4. Iubesc animalele și le ofer atenția mea atât cât îmi permite conjunctura. Îmi place să mă joc și cum oamenii sunt cam ocupați în zilele noastre mi-am luat un motan siamez pe nume Thomas, care a devenit un surogat al ludicului la vârsta maturității!

Tot din capitolul  iubiri „publice”, vă împărtășesc sentimentele mele de adâncă emoție în fața florilor, dar mai ales a celor de câmp, deoarece în destinul lor se contopesc libertatea cu fragilitatea. Poate mă știți…sunt un mac, pentru că îi înțeleg devenirea. E atât de plin câmpul cu pulberi din petalele lui, e o apariție desăvârșită în pata picturală a tabloului de mai, se înțelege bine cu alte flori hai-hui, prin comunicarea adierii de vânt, aparent este un învingător în lanul ce-și plimbă maiestos trena, dar…el – macul…e un fragil, un emotiv și prea plin de sentimente pe care le dăruiește de multe ori fără să se gândească că va fi rănit. Odată rupt este secătuit de vlagă și chiar dacă e plin câmpul de culoarea lui, tot singur își trăiește destinul. Și totuși se metamorfozează datorită semințelor în ceva mult mai intens și mult mai curând…

5. M-aș caracteriza ca fiind analitică, sensibilă, generoasă, creativă  (așa spun eu…) și  perfecționistă, uneori chiar antagonică – ca o apă liniștită care ascunde cele mai mari furtuni (spun alții…și au dreptate!). De fapt, sunt un uragan cu pereți de sticlă, pe care îi vezi blânzi și translucizi. Dacă te lovești de ei ai o senzație de reflectare în propria-ți oglindă și asta doare de cele mai multe ori. Dacă reușești printr-o minune să domolești interiorul, te poți scălda într-o amețitoare stare de regăsire, de motivare intrinsecă și chiar de beatitudine.

6.Îmi plac filmele, dar și literatura SF, poezia, Nichita Stănescu, muzica în forme variate de armonii…și multe alte lucruri comune, dar unice în conotația pe care le-o măsor cu propria-mi ființă ce STRĂLUCEȘTE în fața pietrelor ridicate la stele!

7.Sunt săgetător și mă identific în mare măsură cu caracterizările generale ale zodiei…

8. Aspecte negative,,,,ups! Trebuie să prezint doar șapte idei (transformate în minitexte…), așa că mă opresc aici ca să pot respecta regula…

Nominalizările pentru Shine on Award

Lista nu respectă o ierarhizare, ci este doar o liniaritate privind acele destine uman-virtuale în preajma cărora eu am simțit STRĂLUCIREA cuvântului, a poveștii, strălucirea cioburilor de destine umplute de metafora gândului, strălucirea culorilor și mai ales strălucirea dată de dorința de comunicare, împărtășire de sentimente.

1. Cosmisian’s Blog – Ganduri Neinfinite – http://gandurineinfinite.wordpress.com/

2. Nu te compromite! Nu te ai decat pe tine / Geanina Lisandruhttp://geaninalisandru.wordpress.com/

3. Cristian Lisandru /Poezia unei fotografiihttp://poeziauneifotografii.wordpress.com/

4. David Ionel Romulus  – http://davidionelromulus.wordpress.com/

5. Denisa Aricescu / poeziihttp://rosedeny.wordpress.com/

6. D-ale copilărieihttp://danaiana.com/

7. Stropi din sufletul meuhttp://danielapatrascu.wordpress.com/

8. La fee Blanche / Contesă de Chou – Fleurhttp://lafeeblanche.wordpress.com/

9. Buceginatura2000 http://buceginatura2000.wordpress.com/

10.Oana Radu – http://rooana.wordpress.com/

11. Dragos Calinescu – Pentru suflet – http://dragoscalinescu.wordpress.com/

12. De-ale Irinei http://dealeirinei.wordpress.com/

13. Graffiti -uri pe pereții unei gărihttp://calatoripringara.wordpress.com/

14.  Grădinița fluturașilor talentațihttp://gradinitafluturasilortalentati.wordpress.com/

15. Dor de dragoste http://dordefemeie.wordpress.com/

Dacă îmi este permis, aș adăuga un Premiu de fidelitate, domnului Alioșahttp://aliosapopovici.wordpress.com/, care ne răsfață mereu cu gânduri dragi! Vă mulțumim cu recunoștință!

Vă aduc în brațe tuturor mănunchi de steluțe, pe care să le luminați cu strălucirea gândurilor voastre oferite prin blog-urile minunate! Va fi alegerea fiecăruia, dacă veți da curs regulamentului, doar vă rog să primiți cu deschidere prețuirea mea!

 

 

Anunțuri

27 de gânduri despre &8222;Shine On Award (2) – Când premiul te conduce la autoreflecție&8221;

 1. Felicitări pentru premiu şi mulţumesc mult pentru nominalizare! Îţi urmăresc postările cu o plăcere imensă. Mă încântă atmosfera pe care ai ştiut să o creezi în clasă.
  Pe curând!

 2. Glorie eterna EROILOR neamului romanesc
  care s-au jertit pe campurile de batalie din BULGARIA vecina pentru cucerirea
  INDEPENDENTEI de STAT a ROMANIEI
  ( 1877-1878 ) !
  si EROILOR romani cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial
  ( 1941-1945 )
  pentu neatarnarea si supravituirea natiei romane !!!
  Aliosa.

 3. ╔═ೋ═ೋ═ೋ ೋ═ೋ═ೋ ═ೋ═╗
  ░░L░A░F░E░E░░B░L░A░N░C░H░E░░
  ╚═ೋ═ೋ═ೋ ೋ═ೋ═ೋ ═ೋ═╝
  ….. …… _(‾‾)_ . .♫. . … _(‾‾)_
  . .♫ . . . .(_,☻,_). . . . . . (_,☻,_). ♫…
  . (¯`v´¯). (_)(_). . (¯`v´¯) (_)(_) . .(¯`v´¯)
  (¯`(@)´¯) ♫.║ . . (¯`(@)´¯).║ . . (¯`(@)´¯)
  . (_.^._)(¯`v´¯) . .(_.^._).(¯`v´¯). (_.^._)
  . . . ║ . (¯`()´¯). . . ║. . (¯`()´¯). . .║
  .♫ .’║ . .(_.^._)…’ (\ ║. ♫ .(_.^._)”’. (\║
  ╔═ೋ═ೋ═ೋ ೋ═ೋ═ೋ ═ೋ═╗
  Contesă de CHOU-FLEUR
  ╚═ೋ═ೋ═ೋ ೋ═ೋ═ೋ ═ೋ═

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s