Crazy Stories in the City


60 de minute: să nu închizi ochii! Irisul tău descoperit va putea vedea cum se naște povestea!

Așteptări: un spectacol de teatru, care să fie clasica transpunere în scenă a unei lumi fantastice în care personajele vorbesc și se desfășoară după un scenariu cunoscut sau cel mult adaptat la modernismul acceptat de copii;

Am fost acolo:Teatrul foarte mic, unde scena se prelungește cu locul unde stau spectatorii și unde trăiești sentimentul că ești parte din spectacol;

Crazy Stories: înainte de a păși în sala teatrului, am transmis copiilor puțină aromă de praf magic: le-am spus că odată ce pun piciorul dincolo de prag se vor trezi într-un tărâm neîngrădit și că vor putea simți fantezia jucându-se chiar în fața lor. Și am pășit…

… in the City! A fost de-a dreptul o ieșire din normalitate: nu știu nici acum dacă m-a învăluit și pe mine magia, dar vă pot spune că am trăit o oră de NEVORBĂ înfundată în dans, muzică, mimică, tradiții, joc popular și mai ales urme de poveste creionată în simboluri.

„Suntem pe tărâmul basmelor, dar desfăşurarea epică a acestor poveşti nu mai e esenţială, e doar un pretext pentru un spectacol non-verbal în care întâmplările devin imprevizibile, miraculoase, paradoxale.
Personajele nu sunt doar simpli oameni, ci fiinţe fantastice, animale supranaturale ce poartă cu ele binele şi răul.”

Cu totul aparte!

Cum aș putea să vă povestesc în cuvinte nespusele stări?! Nu m-a impresionat atât basmul, cât decorul lipsit de orice element! Totul a fost transmis prin grimasele feței, prin unduirile corpului, prin jocul picioarelor, prin gesturile sugestive, prin simbolurile redate de limbajul non-verbal.

Actorii nu au emis nicio replică verbală, copiii au fost nevoiți să decodifice sensurile. Au descoperit astfel fragmente din poveștile cunoscute: „Ursul păcălit de vulpe”, „Albă – ca – Zăpada”, „Prâslea cel voinic și merele de aur”. Alături de părinții care ne-au însoțit, ne-am distrat cu adevărat liber, iar la final, toți spectatorii au fost chemați pe scenă într-o horă a comuniunii sufletești.

Ne-am lăsat purtați de minunații actori savurând unul dintre cele mai interesante spectacole pentru copii, în care cuvântul a fost înlocuit admirabil cu întâmplări imprevizibile, miraculoase, paradoxale.

Crazy Stories in the City  este un eveniment, în urma căruia personajele care au fost supuse la tot felul de probe inițiatice, au învins, au fost răsplătite și au trăit până la adânci bătrâneți! Chiar dacă elevii mei nu au înțeles toate finețurile cuprinse de ochiul normalității, au avut ocazia să adere la întrebări, la curiozități și de ce nu, la ochiul minții!

Admirabil spectacol prin scenografie, scenariu și regie, desăvârșiți actori, care au transmis povestea ruptă și dansată din sufletul lor!

A fost o ieșire inspirată și în același timp un cadou pentru elevi cu ocazia Zilei copilului. La mulți ani, dragii mei dragi! Fie-vă copilăria neatinsă de vârstă, iar zborul vostru să fie deasupra norilor, acolo unde soarele vă aduce înălțimea de gânduri și de trăiri! Dragi părinți, să vă fie micuții sănătoși și la suflet frumoși, să vă bucurați de cât mai multe începuturi de zi cu zâmbet!

DSCN2028 DSCN2031 DSCN2034 DSCN2036 DSCN2037 DSCN2049 DSCN2054 DSCN2066 DSCN2067

DSCN2061 DSCN2052DSCN2085

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Crazy Stories in the City&8221;

 1. Andreea Bajan zice:

  Nici nu puteam spera la un cadou mai plin de sensibilitate si valoare artistica! Va multumim!
  Sa ne traiasca copiii, sa ne bucuram de ei! La multi ani, copii!

  • Ma bucur daca acest cadou a ajuns la inima copiilor si va multumesc pentru suportul de a fi aproape de noi. Va transmit toate urarile de bine pentru David si fie ca peste ani sa veniti si sa-mi spuneti ca a ajuns ceea ce si-a dorit in viata.

 2. Frumoasa prezentarea evenimentului, iar copiii au fost incantati de atmosfera creata la finalul piesei de teatru. La multi ani copiilor nostri, de 1 Iunie ! Sa va bucurati de tot frumosul din lume !

  • Faptul ca ati fost alaturi de noi si ati vazut spectacolul, este cu atat mai mult de apreciat feedback-ul dumneavoastra. SA fiti mandru de copiii pe care ii aveti si va transmit bucuria de a-i fi cunoscut, iar pentru David – mandria ca-mi este un elev minunat!

 3. Iulia Stanuca zice:

  O interpretare inedita, care a lasat audienta muta… de admiratie! Cred ca multi dintre copii au fost impresionati si amuzati de ceea ce se intampla pe scena si cu siguranta isi vor aminti mereu de aceasta transpunere in scena a povestilor dragi lor. Matei a fost foarte incantat de spectacol si va multumim pentru acest minunat cadou de ziua lor!
  Chiar daca urarea noastra vine mai tarzior, sper ca vom fi scuzati…
  LA MULTI ANI, DRAGI COPII! Sa aveti o viata plina de momente frumoase asa cum a fost cel pe care vi l-a oferit Doamna voastra!
  LA MULTI ANI, MATEI E.! Iti dorim si tie ca momentele frumoase sa nu-ti ocoleasca viata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s