ABC-ul actoriei


Povestea își are începutul într-un sâmbure plantat de Primăria sectorului 3, prin demararea unui proiect pentru copii: Pepiniera de talente. Germinarea lui a întins rădăcinuțe către acei elevi care au  aptitudini în muzică, sport, pictură, literatură și teatru. Copiii selectați de cadrele didactice au participat la cursuri gratuite organizate în școală.

Timp de o lună, de trei ori pe săptămână, am fost observatorul interesului pe care micuții mei de la clasă l-au manifestat pentru pictură :Alexia M., Ianis și Rania, dar mai ales pentru teatru: Alexia A., Daria, Ana, David D., Radu, Matei S., Marco.

Povestea Harap – Alb și-a prins ițele într-o țesătură atât de frumos brodată de un profesor al expresivității, actorul Alexandru Frânceanu. A lucrat enorm cu copiii și a câștigat nu numai niște personaje demne de un act artistic de valoare, ci mai ales a atins vibrații interioare în suflețele ce așteptau să fie descoperite. I-a învățat să se exprime prin atitudine, mimică, să-și exploreze talentul actoricesc, să colaboreze și să fie atenți la dicție.

În timp ce copiii făceau repetiții, am stat cu părinții ceea ce s-a transformat într-un team building, unde am pus pe orbite probleme mari pentru mici gravitații școlare. Strălucirea a fost dată de spontaneitatea deschiderii sufletești: energie, zâmbet, consiliere, probleme matematice, experiențe cu și despre copii/părinți.

 Din timpul repetițiilor –  albumul foto (mulțumim domnului Zinel Dragostin)

DSCN1966 DSCN1967 DSCN1987 DSCN1995 DSCN2006 DSCN2020

Pasiunea nou descoperită și-a găsit aplauzele în cadrul spectacolului organizat cu ocazia Zilei Copilului, în parcul Al. I. Cuza. Povestea atât de valoroasă își va răsfira tărâmul într-o nouă postare. Luați puțin praf de stele ca să vă mențineți prospețimea intactă pentru a spune „A fost odată ca niciodată… „

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;ABC-ul actoriei&8221;

  1. Ascunse in fiinta de om sunt sclipiri actoricesti, demne de respect. Se necesita adesea cadrul propice pentru identificarea si cladirea acestor aptitudini (nu doar actoricesti) intr-un caracter. Aptitudini frumoase intr-un caracter bun, iata ce ar fi minunat sa vedem in toti copiii nostri!

    • O personalitate integratoare, in care sa coexiste elemente dezvoltate armonios, este un ideal ce poate fi atins pe paliere mici,asa cum este propunerea: aptitudini – caracter. Nu este chiar o regula, dar trasaturile artistice, sensibilitatea sufleteasca dezvolta o structura interioara pozitiva, asa ca nu-mi ramane decat sa sper ca alte influente negative nu-si vor avea izbanda.
      Comentariul oferit ne va sustine intrinsec motivatia, asa ca multumim mult!

    • Asa este, domnule Dragostin: acest curs si-a atins scopul. Copiii s-au descoperit mai expresivi, iar bucuria li se citea permanent pe chipurile dragi. M-am simtit foarte bine sa fiu alaturi de ei si va apreciez pentru tenacitatea cu care le sunteti aproape in mod activ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s