Proces verbal – „Pensiune completă”


Stimați părinți – tătici de la clasa a III-a D,

Având în vedere faptul că mi-ați predat soțiile –  mămici pentru o seară de „fugă de acasă”, mă simt datoare să închei un proces verbal de predare – primire:

Proces verbal,

Încheiat astăzi, 16.06.2013, cu ocazia luării în primire a 11 mămici dornice de identificare cu latura culturală a unui spectacol de teatru ( Stănuca I., Radu A., Benim M., Covalciuc G., Rădulescu A., Radu M., Nedelea M., Teodorescu T. cu prietena, Ion M. și Postolea E.).

Menționez faptul că am avut acordul soților, identificat prin acceptul ca Domniile Lor să rămână acasă cu copiii. Confirm faptul că minunatele doamne au venit la întâlnirea cu mine exact așa cum au fost trimise de acasă: fardate discret, elegante prin ținută, delicate prin îmbrăcăminte și cu gânduri cuminți.

Am vizionat spectacolul „Pensiune completă”, o comedie care și-a pus decorul pe scena Teatrului Mic din București. Am descoperit o distribuție valoroasă atât prin sonoritatea numelor, cât și  printr-o prestație de autenticitate fină. Subiectul piesei se înscrie în registrul comediei bulevardiere, cu o tematică ce odinioară părea tabu, dar azi este parte din însăși familia modernă: încălcarea monogamiei, ca mod de viață alternativ.

Replicile se succedau într-o bufonerie neornamentată, încât mesajul ne era servit simplu și desprins din situațiile ce provocau râsul. Atunci când situația părea clară și soțul trădător urma să fie prins în dublicitatea asumată, apăreau alte personaje care încâlceau ițele poveștii și, în același timp, redirecționau atenția către ele încât soțul scăpa cu bine în fața  soției sale bănuitoare. Personajul, interpretat admirabil de actorul Cristian Iacob, avea profesia de regizor și profitând de acest avantaj a pus în scenă o adevărată mascaradă, transformând casa amantei într-o adevărată pensiune.

Teatrul din teatru a reușit să se ridice deasupra unui risc ce părea iminent: în realitate, tema abordată este una dureroasă pentru cuplurile zilelor noastre, iar fidelitatea este supusă unui val  de presiuni ce-și găsesc circumstanțe atenuante în cele mai diverse motive. Cu toate acestea, piesa ne-a captat cu totul judecata, încât am trăit două ore ca spectatori în fața cărora situațiile de viață erau spuse direct, fără ocolișuri, dar destins, comic, lipsit de discreție și cu joc de scenă viu, colorat, energizant. Sala a fost captată și noi implicit…Interpretarea artiștilor a primit aplauze sincere, iar vizionarea piesei s-a făcut printre lacrimile stoarse de râs.

Menționez faptul că  o parte dintre doamnele participante la eveniment și-a arătat regretul că nu au fost prezenți și soții lor pentru a le putea lua pulsul  la scenariul canalizat spre bărbatul care luptă cu toate mijloacele pentru a-și ascunde aventura. Ca să atenuăm această neîmplinire, am fost după spectacol la un local idilic: Cercul Militar Național și am dezbătut problemele actuale în manieră proprie.

Precizez că la finalul evenimentului am trimis toate doamnele mulțumite acasă, sădindu-le în gânduri o nouă perspectivă privind coeziunea unui grup: așa cum s-a mai întâmplat și cu alte prilejuri, timpul efectiv petrecut împreună aduce comunicare, cunoaștere și trăiri ce vor fi convertite în amintiri comune. Fiind primul gest făcut în afara școlii și fără copii, consider că am pășit spre o nouă dimensiune sufletească, pentru care mulțumesc dragelor mămici.

S-au făcut propuneri pentru următoarele ieșiri împreună și am acceptat să reedităm întâlnirea!

Drept pentru care s-a încheiat acest proces verbal.

Îmi exprim starea de dulce satisfacție pentru o seară petrecută alături de dumneavoastră, mamele din clasa mea și nădăjduiesc la un cât mai durabil transfer de emoții, precum și la nașterea acelor motivații care să vă țină mereu împreună. 

Elegantă seară, oază de primenire sufletească și de contopiri de sentimente!

Dovezi:

ALBUMUL FOTO…aici!

20130616_183400 20130616_18545720130616_211019

Anunțuri

11 gânduri despre &8222;Proces verbal – „Pensiune completă”&8221;

  • Impartasindu-ne experientele de viata, putem afla ca sunt destule mijloace prin care putem dezvolta sintalitatea grupului. Pentru mine, esentiala este dezvoltarea personalitatii colectivului de parinti, pentru ca in felul acesta se creeaza cadrul pentru o mai buna apropiere de copii prin colaborarea tuturor celor implicati.
   Ma onoreaza aprecierile tale si te asigur ca reciproca este la fel de adevarata: si eu aflu multe de la tine.Concediu placut si fie sa ne auzim cu bine!

 1. Iulia Stanuca zice:

  Sensibilitatea Dvs. si dorinta de a realiza ceva frumos si trainic au condus la un final relaxant al unei zile perfecte!
  Emotii… dimineata; premiere, spectacol, incantare pentru parinti, distractie pentru copii… la pranz; o seara speciala pentru mamici si… tatici.
  Oare cand mai au taticii ( doar ei) ocazia sa se bucure cateva ore de zburdalnicia celor mici ?! Sau, mai bine spus, de cand nu au mai fost doar ei, tatic si copil, “liberi” sa faca orice? Ne-ati oferit tuturor ocazia sa aflam cum mai e si… altfel.
  Cat despre spectacolul de teatru, ati creionat atat de frumos in cuvinte acea seara…
  Iar vreau sa va multumesc, suflet frumos, pentru ca asa simt! MULTUMESC!
  .

  • A fost o zi maraton atat pentru evenimente,cat si pentru emotiile traite.A fost si un act de curaj din partea mea si ma bucur enorm de tot ce am trait impreuna.
   Sper ca ceea ce ne-ati spus despre tatici sa fie adevarat si sa fi fost si pentru dumnealor un prilej de bucurie de a ramane intr-o intimitate aparte cu copiii.
   Din cauza feedback-ului pozitiv, ma gandesc la faptul ca ar fi bine sa mai organizam astfel de iesiri.
   Si eu va multumesc pentru opriri, pentru ganduri si pentru sustinere!

 2. Foarte frumos! 🙂
  Va admir pentru ceea ce faceti, exprimati multa bucurie si toate lucrurile facute de dumneavoastra sunt facute cu har si cu o eleganta deosebita!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s