Orăşelul D


Sunteţi într-o vizită la Muzeul Oraşelor –  Copii. Trebuie să acceptaţi ochelarii dimensiunii ludice, care vă permit să vedeţi de la distanţă amănunte care s-ar pierde în cazul apropierii de detalii. Mulţumesc pentru înţelegere!

Priviţi această machetă a  Oraşului D:

DSCN0208 DSCN0209 DSCN0210

E o aşezare urbană ca oricare alta: cu bulevarde primitoare, pe care circulă ghiozdanele cu rotiţe şi pietoni nu prea grăbiţi; există o excepţie: atunci când persoanle revin din pauză şi iau cu asalt căile de acces dintre bănci pentru a-şi ocupa locul  de muncă. Aşezămintele (băncile) sunt destul de uniformizate, deoarece a avut loc o reabilitare care a trasat conturul arhitectonic: sunt structurate pentru câte doi vecini, dar cu posibilitatea mutării lor în funcţie de proiectele edilului şef.

Nu este de mari dimensiuni, dar îndeplineşte funcții administrative (zone de interes colegial), industriale (fabricarea de mărţisoare, globuleţe, decoraţiuni, dar şi de idei, sentimente, motivaţii, trăiri), comerciale (se fac schimburi avantajoase în cadrul târgurilor de profil), politice (politica respectului, a unui învăţământ de calitate) și culturale (muzica sufletului, dansul bucuriilor, desenul scenelor de viaţă, modelajul frustrărilor şi pictura conflictelor dintre culori).

Spaţiile verzi şi cele de joacă sunt spre periferie, dar accesul este garantat de legile interne ale bunei convieţuiri cu natura.

De ce este totuşi special acest oraş?!

Răspunsul este: datorită locuitorilor!  Orăşelul D are o populaţie de 25 MONUMENTE VII. Nu sunt statui din lut sau din ceară, sunt răspunsul la întrebarea: „Care este sensul ascendent al vieţii?”. Cei 25 de copii – monument reprezintă ceea ce modelăm prin puterea exemplului şi  prin învăţătura ce o vrem desăvârşită în viitorul lor.

Turul acestui Orăşel D se va încheia cu proiectarea unor filme care stochează informaţiile despre o întreagă viaţă trăită într-un an, alături de edilul numit ÎNVĂŢĂTOR. Nu este o premieră, deoarece fiecare copil-monument şi-a putut vizualiza secvenţele în cadrul unui eveniment de OSCAR, care s-a vrut a fi un laitmotiv….SFÂRŞITUL NU-I AICI!

DSC_6821

Aşezaţi-vă comod pe covoraşul din petale plutitoare şi fiţi pregătiţi să urmăriţi şi să susţineţi 25 de prezentări, care ascund dincolo de caleidoscopul imaginilor flash, o muncă dificilă uneori, dar nemuritoare prin izbânda ei.

( Prezentarea filmuleţelor de la Serbarea de premiere se va face cu acordul scris al părinţilor.)

Anunțuri

17 gânduri despre &8222;Orăşelul D&8221;

  • Multumesc pentru vizita si ma bucur pentru ca oraselul nostru este apreciat! Combustibilul folosit de mijloacele de transport o reprezinta energia sufleteasca, asa ca primim cu drag orice vizitator dornic sa ne cunoasca!
   Va dorim numai bine!

 1. Este minunat oraselul vostru si copiii cred ca sunt mandrii ca au un dascal care se implica atat de mult si o face cu dragoste si pasiune pentru cei mici.
  Felicitari draga Camelia esti un model si cred ca esti rasplatita din plin cu toata dragostea pura a copiilor.
  Te imbratisez cu drag!
  Adeena 🙂

  • Eu si copiii facem o echipa frumoasa si faptul ca parintii sunt parte din proiectele noastre face ca oraselul nostru sa pulseze de viata. Incercam sa razbatem impreuna in aceasta lume a dezinteresului scolar.
   Multumesc mult pentru aprecierile atat de energizante! Ma onoreaza si sunt recunoscatoare! Toate gandurile mele bune!

 2. monica radu zice:

  Felicitarile mele,distinsa doamna.Ideea este minunata,asteptam cu interes derularea povestilor.Va multumim si va imbratisam cu drag.

  • Fiecare generatie se construieste ca o comunitate si fiecare se distinge prin ceva personal. Am trait alaturi de copiii dumneavoastra provocari de tot felul, finalizate optimist, asa ca merita sa aiba un loc special in sufletul meu.
   Multumim pentru toata sustinerea!

 3. Iulia Stanuca zice:

  Cetatenii de nadejde si edilul cu suflet de aur au facut din spatiul lor, real si virtual, un loc plin de bucurie, incantare si destindere! Iar acolo unde se munceste cu drag apar si rezultatele asteptate.
  Felicitari “primarului” si locuitorilor acestui orasel minune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s