„Copiii mei”: David Dragostin (Matematicianul cifrelor expresive)


Astăzi facem o plimbare cu şareta domnişorului Bobocel de raţă. Este una din cele mai spectaculoase comparativ cu altele din ţinutul Orăşelului D. Chiar dacă are două roţi, este destul de rezistentă, deoarece este construită numai din cifre arabe. Acestea au ceva în comun: sunt aşezate sub formă de exerciţii: de aflarea necunoscutei, de jonglare cu suma şi diferenţa numerelor, de comparare, de descompunere a numerelor etc.

De unde are domnişorul Bobocel atâtea cifre?! Veniţi cu mine să vă arăt!

*

Pare o adevărată fortăreaţă: de jur-împrejurul cetăţii sunt ziduri capitonate cu Gazeta Matematică, turnurile sunt făcute din cifre aşezate perpendicular, iar camerele nu pot fi deschise decât cu cheile rezolvărilor de probleme matematice. Aici locuieşte David Dragostin – matematicianul cifrelor expresive. La fiecare succes pe care îl are în urma participărilor la concursurile şcolare, el îi oferă lui Bobocel câte o cifră. Iată cum a reuşit acesta să-şi construiască astfel şareta lui impozantă!

Dragul nostru David, trăieşte o mare dilemă: iubeşte foarte mult lumea matematicii, aducându-i mereu podoabe de premii şi cadouri cu rezultate de excepţie ( medalie – 100 puncte la proba de baraj, la faza naţională – Concursurile Smart; medalii Evaluare în educaţie, cu participare la faza competiţională pe ţară; premiul I – Lumina Math etc), dar iubeşte şi lumea expresivităţii în comunicare, limba română, aducând premii de la participările de profil.

Parcă îl văd: cu părul mereu aranjat într-o ţinută intelectuală, stând cu privirea de vultur gata să captureze orice îi poate aduce cunoaştere. Mereu atent, mereu implicat şi interesat este unul dintre locuitorii cei mai apreciaţi ai Orăşelului D. Tot oscilând între cele două preferate: matematica şi limba română, iată că a început să cocheteze şi cu actoria, dovedind abilităţi care îi vor da destinului căi de multiplă orientare profesională.

În timpul lor liber, cifrele îşi găsesc diverse hobby-uri alături de băieţelul nostru aşa că, deschideţi cartea magică a lui David şi citiţi o parte dintre realizările sale.

ABC-ul actoriei

Vacanţa sărbătorilor de iarna

Premiere LuminaMath

Portofoliul la cunoaşterea mediului

David, îţi doresc ca ambiţia care te caracterizează să-ţi fie lumină călăuzitoare, să te dedici la fel de conştiincios studiului, iar pe colegi să-i primeşti cu prietenie şi deschidere pentru a vă completa trăirile. Sunt mândră că pot să am un elev ca tine şi sunt sigură că voi auzi mereu despre incursiunile tale prin lumea celor frumoşi la suflet.

Anunțuri

14 gânduri despre &8222;„Copiii mei”: David Dragostin (Matematicianul cifrelor expresive)&8221;

  • Despre David am foarte,foarte multe de spus, de la faptul ca este foarte riguros in pregatirea de zi cu zi, pana la faptul ca lucreaza mult si suplimentar. Curiozitatea lui pozitiva il determina sa aprofundeze domeniul stiintelor, iar faptul ca-i place atat de mult sa citeasca, ii aduce mereu un vocabular imbogatit. Trebuie sa respect cumva formatul articolului ca sa pot sa scriu despre toti. Si asa cred ca imi va lua toata vara,dar o fac cu drag!
   Va doresc sanatate si sa fiti aceeasi oameni inimiosi(si tata si fiu)!

 1. Cornelia zice:

  David, fie ca sareta ta minunata sa te poarte cat mai departe, unde visele tale indraznete devin realitate! Cu drag, Paul si mami

  • Copiii au la dispoztie mult mai multe mijloace de informare, iar scoala dispune de metode moderne de comunicare si de aplicare a continuturilor.Ar fi bine sa existe fonduri pentru dotari, dar si interes din partea cadrelor didactice si a elevilor pentru dezvoltare personala continua.
   Este un adevar ca in ziua de azi copiii sunt mai dezinvolti,dar trebuie canalizati spre curiozitati pozitive.
   Ne incanta vizita si multumim pentru popasul oferit.

 2. Mihaela Benim zice:

  Felicitari pentru rezultatele deosebite pe care le obtii de fiecare data! Suntem foarte mandri de locuitori ca tine in Oraselul nostru.

 3. Iulia Stanuca zice:

  FELICITARI!!!
  Rezultatele tale arata munca si daruirea care caracterizeaza un locuitor de frunte al acestui orasel! Sa fii mereu tenace si cu siguranta vei reusi sa-ti implinesti visul de a deveni manager!

  Imbratisari calde si salutari din vacanta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s