„Copiii mei”: Alexia Anghelescu (Floarea cu petale cuminţi)


„- Nu cred că mai putem rezista sub asediul acesta! Au trecut deja două zile şi Orăşelul D este acoperit de pânza subţire ce se deşiră din norul acesta străveziu.

– Nu mă aşteptam să se abată şi asupra tărâmului nostru cu toate că am fost avertizaţi prin cuvintele ruladă dospită şi răsucită, trimisă de către cei înţelepţi şi mult sfătuitori – părinţii noştri.

– Da, aceştia ne spuneau că statul în faţa televizorului sau a calculatorului mai mult decât ora stabilită, va produce un abur ce va forma un nor toxic: acesta va avea în compoziţie substanţe nocive de praf de minte năucă, particule de neatenţie, resturi de indiferenţă, multă pudră de lene şi ceva deconcentrare.

– Suntem deja ameninţaţi, ce ne facem? O să ne transformăm în umblători mecanici, roboţi ruginiţi sau în minitroli, cei cu inteligenţă redusă! Ce ne facem? Avem nevoie de un antidot!

– Doamnaaa profesoarăăă, ajutaţi-neee!”

*

EA e alături de mine în toată splendoarea zâmbetului de floare cu  petale cuminţi.

Este de ajuns să-i scuturi polenul şi corola ei devine leac pentru orice şcolar atins de norul toxic al indiferenţei. Fiecare petală este un dozaj perfect conturat de tente de trăsături colorate în  cuminţenie: una oferă punctualitatea, alta exprimă caracterul ei prietenos, una trimite litere caligrafice pe un caiet impecabil, alta se evidenţiază prin seriozitatea pregătirii temelor.

Impresionante sunt şi poveştile ce se nasc din miresmele acestei flori:  un parfum aminteşte de călătoriile în lumea îndemânării manuale, cea în care se desăvârşesc tablouri, ornamente, decoraţiuni. Dacă veţi inspira parfumul creativităţii ei, vă veţi trezi într-un spaţiu al surprizelor vizuale realizate prin desene minunate sau prin colaje neaşteptat de complexe. Un parfum deosebit de puternic aminteşte de pasiunea legată de gimnastica aerobică, ce capătă eleganţă datorită mişcărilor flexibile.

EA este Alexia Anghelescu, leacul/ antidotul, în preajma căreia oricine poate deveni mai bun, mai delicat în atitudini, mai respectuos, dacă îi urmează exemplul dat de frumuseţea interioară a inflorescenţei cuminţi!

Din dragoste pentru animale

Paşi de copii pe cărări de munte

Copiii oferă lecţia de patriotism sincer

Tablou de vacanţă

Draga mea Alexia, eşti o căldură sufletească, un zâmbet plin de viaţă, o floare ce-şi deschide petalele cu sfială, dar ambiţioasă în dorinţa de competiţie şi de progres cu tine însăţi, atentă mereu la nou şi apropiată colegilor tăi. Îţi doresc ca viaţa să-ţi zâmbească, să-ţi dăruiască împliniri, iar tu să o primeşti mereu cu bucurie!

Acum te iau de mânuţă şi te conduc spre Orăşelul D. Tu vei decide dacă îi vei salva pe locuitorii neascultători, dăruindu-le polenul care va împrăştia norul toxic. Până când vei lua o hotărâre, mă voi scălda în imaginile chipului tău redat în filmuleţul de la premiere:

Anunțuri

17 gânduri despre &8222;„Copiii mei”: Alexia Anghelescu (Floarea cu petale cuminţi)&8221;

  • Sunt minunati, caci sunt in vacanta!!! Glumesc, dar chiar sunt speciali pentru mine. Fiecare are ceva de oferit, iar eu ma simt mereu provocata de ei.
   Iti multumesc pentru amprentele de suflet piticut vesel si-ti doresc scaldare in raze de bucurii!

 1. Ma gandesc doar la faptul ca ramane ceva in sufletul lor, iar cand viata le va da provocari mari, isi pot aminti de faptul ca cineva crede in valoarea lor.
  Si copiii tai sunt plamaditi din dragostea ta si ma uit la ei, la voi, cu admiratie.
  Iti multumesc atat de mult pentru toata sustinerea!

 2. alina anghelescu zice:

  Fiecare cuvant asternut in descrierea Alexiei ne este un adevarat balsam pentru suflet si minte . Cuvintele noastre sunt neinsemnate fata de sentimentele pe care le simtim pentru dumneavoastra ,draga noastra Doamna, inca din ziua in care ne-am cunoscut.Va multumim sincer si din suflet!

  • Sa fiti sanatosi si sa aveti parte de un drum drept in viata! Tin foarte mult la Alexia si va apreciez pe dumneavoastra, parintii ei. Ma bucur pentru faptul ca viata ne-a adus impreuna si m-as simti implinita sa-mi spuneti peste ani ca micuta noastra a ajuns ceea ce si-a dorit.
   Va imbratisez cu drag!

 3. Iulia Stanuca zice:

  Draga noastra Alexia, iti dorim sa ai drumul presarat cu petale de noroc si sa reusesti sa urci cu fruntea sus fiecare treapta catre visul tau!
  Pana atunci nu uita sa te bucuri de vacanta aceasta!
  Va imbratisam cu mare drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s