„Copiii mei”: Nedelea Ioana (anotimpul picăturilor cântate) / Rădulescu Ana (anotimpul căldurii râvnite)


ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

În partea de sud-est a teritoriului Orăşelului D, în după-amiaza zilei de miercuri, disconfortul termic se menţine deosebit de accentuat. Se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce trecător vor lua aspect de vijelie.Avertizarea este transmisă din spaţiu cu ajutorul Satelitului Dolphin 25, care orbitează în jurul Planetei Ludice.

Nimeni nu se impacientează însă! Peste orăşel îşi lasă umbra norişorul cu pistrui, ce-şi deschide umbreluţele impermeabile. Scuturile de apărare sunt susţinute de două anotimpuri tropicale, două fiice graţioase ale naturii. Una este dogoritoare şi secetoasă, iar cealaltă  împrăştie vapori care precipită și produc ploaie.

Existenţa lor contradictorie a constituit temă de cercetare aprig disputată. Cu toate acestea, locuitorii Orăşelului D, le-au primit de fiecare dată fără limită de curtoazie. De ce oare?!

*

Ochii ei adânc de sinceri emană dorite văpăi, delicateţea dogoritoare a firii ei te îndeamnă să-i fii mereu aproape, tristeţea ta se topeşte sub limbile de foc ale rostirii ei…E toată un jar interior şi totuşi, fără să-ţi fie teamă că te vei arde, o doreşti ca fiinţă îmbrăţişată cu nevoia ta de afecţiune. Este ea – anotimpul verii râvnite, Ana Rădulescu. Temperamentul ei aduce căldură sufletească, o stare de bine şi mai ales pârguiala celor cu care vorbeşte. Când interacţionezi cu Ana, te simţi fructul care este gata de coacere, pentru că ea îţi oferă maturitate emoţională.

Îmi aduc aminte de prima serbare a orăşelului, când toţi băieţii doreau să-i devină parteneri de dans. Ştiau că astfel şi-ar fi găsit în braţele ei o adevărată vacanţă de vară! Printre flori şi gâze, roboteşte mereu nelăsând tainele artelor pe seama unor neştiutori: lucrările ce-i descriu abilităţile practice sunt  măiastre gânduri de frumos aşternute pe tablouri sau decoraţiuni. Îi sunt cunoscute dansul, aerobicul şi chiar teatrul. Trena ei cusută din raze de soare, dar şi din sensibilitate şi dăruire, ar putea aduce vindecare, mai ales că Ana şi-ar dori să fie doctor.

După atâta căldură se simte nevoia unei răcoriri, aşa că rolul celui de-al doilea anotimp adus de norişorul cu pistrui, se regăseşte în fetiţa blondă ce cântă ploaia. De unde unde vin picăturile?! Din râsul ei plin de viaţă….da, sunt picături pe care le culegi de pe obraz atunci când laşi bucuria şi veselia să explodeze! Micuţa noastră, Ioana Nedelea, aduce răcorire şi siguranţă, aşa cum plantele tânjesc după apă. Nimic nu este ostentativ, căci se îmbracă mereu în petale de flori zâmbăreţe şi ne cântă cu voioşie tot ceea ce ar părea mult prea înalt de înţeles.

Ioana este anotimpul fetiţă pe care ţi-l doreşti drept companie într-o sală de clasă, unde îşi arată interesul mereu crescând pentru lectură, dar şi consilier în probleme estetice, realizând adevărate opere de artă din orice fel de materiale. Ar dori să le aducă părinţilor cărţi astfel încât să călătorească împreună prin lumea unor personaje ce-şi au de spus povestea. Ce suflet îşi poate îndrepta gândurile spre altcineva atunci când i se cere să proiecteze ceva pentru el?! Unul pur şi plin de dragoste şi recunoştinţă pentru familia sa. Bravo micuţo, felicitări părinţi merituoşi!

Dragele mele anotimpuri, Ana şi Ioana, fie ca toate fenomenele ce se petrec în sufletul vostru să ne atingă şi pe noi cu o cântare de picături zâmbăreţe, dar şi cu dogoarea sensibilităţii feminine. Vă apreciez şi vă doresc să rămâneţi cu acelaşi suflet, acela care ar putea să ţină pe loc toate stihiile naturii.

Anunțuri

24 de gânduri despre &8222;„Copiii mei”: Nedelea Ioana (anotimpul picăturilor cântate) / Rădulescu Ana (anotimpul căldurii râvnite)&8221;

  • Bună dimineaţa! Să nu aveţi grijă pentru căldura prea mare sau pentru vijelia iscată din senin…Am două fetiţe care vă vor proteja cu candoarea lor. Mă bucur că le primiţi în sufletul dumneavoastră! Vă dorim şi noi o plăcută zi!

   • Mihaela Benim zice:

    Sunt aici! Sa nu care cumva sa deschideti clubul fara mine!
    Va doresc o vacanta plina de veselie indiferent de atentionarile meteorologice!
    Imbratisati calde de la Maria pentru cele doua anotimpuri si de la mine pentru mamicile lor!

    Si multi pupici pentru Doamna!

    • Vă simţeam eu prezenţa! Ştiam că mă pot baza pe dumneavoastră, aşa că sunteţi în clubul fanilor în mod cert! Am văzut adeziunea semnată şi sunteţi în regulă ca şi profil. Aveţi toate calităţile necesare.
     Vă îmbrăţişez cu drag!

  • Bine spuneti, copiii pot aduce multe bucurii. De la an la an satisfactia creste pe masura ce constat cum se dezvolta sub privirile mele. Cand ma gandesc la inceputul clasei I si acum am tresariri…erau veniti din medii diferite, gradinite cu stil de predare divers, incat vorbeam 25 de limbi odata. Acum le-am redus si deja ne-am format un limbaj comun.
   Seninatatea cu care v-ati oprit aici ma incanta si va multumesc!

 1. Pe noi nu ne sperie codul galben de ploi si vijelii, atat timp cat ne adapostim in Oraselul D luminat de soarele din sufletul Anei si ne delectam cu o carte oferita cu generozitate de Ioana. La noi ploua cu soare si ne simtim tare bine…Multumim!

 2. Iulia Stanuca zice:

  Cat de imbietoare atmosfera creata in orasel de cei doi ingeri!
  Dragele noastre, ne e dor de voi! Speram ca aveti o vacanta pe cinste, ceea ce va dorim din suflet!
  Va imbratisam pe toti: ingeri , mamici si tatici de ingeri!

 3. maricica zice:

  ce sa spuna o mama care citeste o poveste frumoasa despre copilul ei? multumesc povestitorului si… simt ca eu si Ana suntem parte din viata acestei doamne minunate! daca ati fi vazut zambetul Anei atunci cand a citit textul…

  • Vlăstarele frumos modelate în seva lor, dau cel mai promiţător aer de reuşită. Ştim prea bine câte eforturi se ascund în spatele unei măşti liniştite şi cu atât mai mult se poate trăi sentimentul de împlinire.
   Vă mulţumim pentru cuvintele scrise pe tabla clasei noastre şi pentru popasul încurajator!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s