Chimie


“Întâlnirea dintre două persoane este asemănătoare contactului dintre două substanţe chimice: dacă există vreo relaţie, ambele se transformă.” 

C.G.Yung

Anunțuri

20 de gânduri despre &8222;Chimie&8221;

  • Interactiunea dintre persoane duce la o recompunere interioara. De multe ori ne ajustam in functie de mediu,dar si de felul in care parti ale personalitatii noastre se adapteaza situatiei.
   Suntem ca o reactie chimica in care atomii isi redefinesc pozitia sau forma.
   Ma bucur de faptul ca tu constientizezi schimbarile prin care trecem.
   Multumesc mult pentru popas!

 1. Fiind un om al realului as spune ca aceasta fraza a lui Yung are multe lipsuri si o consider falsa.
  In primul rand substante chimice reactioneaza intre ele indiferent de natura si numarul conditiilor de reactie. Chimia este o stiinta controlata de om. Chimia poate fi controlata cu strictete prin cateva legi de baza.
  Daca intre doi oameni exista o atractie de natura interioara, aceea este iubirea. Omul nu poate controla iubirea. Omul nu isi poate impune iubirea. Omul nici macar nu poate descrie iubirea.
  A pune in comparatie iubirea si chimia e ca si cum ai pune in comparatie un nor cu vata de zahar. Norul este natural, incontrolabil, pe cand vata de zahar este facuta de om.

  • Înţeleg faptul că nu aţi fi de acord cu alăturarea termenilor specifici unor ştiinţe ce par a nu interacţiona: pe de o parte ştiinţa exactă-chimia şi ştiinţa sufletului-psihologia.
   Eu nu aş analiza ad litteram citatul, ci l-aş extrapola gândindu-mă că o relaţie între persoane presupune adaptări ale situaţiei, remodelări de atitudini. O transformare nu presupune neaparat o schimbare în totalitate, ci modelare, fuzionare sau doar recompunerea unor părţi ale întregului.
   Aţi particularizat relaţia dând exemplu pe cea de iubire, dar eu mă identificam cu relaţiile mele cu copiii şi cu părinţii. Este o continuă redresare de roluri în funcţie de provocarea pe care o avem.
   Accept opinia dumneavoastră, dar pentru a considera falsă o exprimare aveţi nevoie de o raportare, iar reperul dumneavoastra nu poate fi considerat universal valabil, deoarece intervin legile percepţiei. Fiecare va privi aspectele din perspectiva proprie personalităţii lui.
   Eu transpun sensul frazei într-o idee ce ar susţine faptul că atunci când două substanţe (chimice sau umane) interacţionează se produce o anumită transformare, indiferent de controlul exercitat. Nu este vorba despre cât de exactă este reacţia, ci faptul că ea aduce oricum modificări interioare. Factorii de mediu, condiţiile etc sunt doar parametrii care determină varietatea.
   Vă mulţumesc mult pentru opinia dumneavoastră şi vă transmit încântarea mea că acordaţi norişorului rolul cuvenit pe cupola „realului”.Totuşi, în literatură, el suportă epitete, metafore din cele mai deosebite, iar acum şi psihologia se inspiră…

   • Luand in calcul expresia, doar din punct de vedere psihologic, ati avea dreptate.
    V-as contrazice asupra unei opinii de-a dumneavoastra: stiinta sufletului – psihologia. Personal, din observatiile culese analizand cativa prieteni de ai mei, care sunt psihologi, psihologia nu este stiinta sufletului, ci doar stiinta mintii. De suflet au grija teologii sau cel putin ar trebuii sa aiba.
    Sufletul se gaseste SI in mintea omului. Eu nu cred ca sufletului poate fi studiat, ci doar mintea. Mintea o avem si atat. In minte vedem chimia dintre doi oameni. Sufletul il descoperim printr-un stil de viata departat de lumea aceasta exacta, milimetrica. Sufletul ne ofera iubirea. Daca nu avem suflet, avem chimie.

    • Foarte frumos v-aţi prezentat opiniile şi mă bucur pentru interesul deschis de citatul prezentat.
     Despre concepţia privind psihologia vă pot spune că direcţiile de studiu sunt foarte largi, iar faptul că azi se discută tot mai des despre faptul că MINTEA nu este totul şi că studiul acestei ştiinţe despre care vorbim se extinde spre SUFLET m-a determinat să aduc în prezentare această opinie.
     Psihologia clasica este ştiinţa care studiază comportamentul uman, inclusiv funcțiile și procesele mentale ca inteligența, memoria, percepția, precum și experiențele interioare și subiective cum sunt sentimentele, speranțele și motivarea, procese fie conștiente, fie inconștiente.
     Obiectul de studiu al psihologiei a fost evidenţiat din perspective diferite datorită unor concepţii psihologice care au avut un curs dinamic, în continuă adaptare şi completare.
     Ştim cum Freud a cutremurat arena psihologică cu teoriile sale despre psihanaliză.
     Vă susţin comentariul având în vedere definiţiile din manualele de psihologie clasice, dar vă pot spune că a vorbi despre suflet nu trebuie neaparat să porţi o sutană.
     Subiectul este foarte larg şi sunt convinsă că specialiştii practicieni ar putea să ne dezvăluie mult mai multe sensuri.
     Înca o dată vă mulţumesc pentru împărtăşirea ideilor dumneavoastră!
     Vă doresc o zi frumoasă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s