Tabăra de la Straja (3) – septembrie 2013


Notițe dintr-un jurnal de tabără

A patra zi: miercuri, 04.09.2013 (cea mai distractivă zi)

20130905_125218Ziua când am stat la Straja și am desfășurat activități de grup.

* Workshop de limba engleză cu cei mici (cântecele, fișe, jocuri); jocuri de grup cu cei mari: Reporter pentru o clipă, Podul, Oglinda și cea mai savurată activitate – construcții din pufuleți și scobitori. Apoi am schimbat echipele și am reluat jocurile și pentru cei mici. Nu trebuie să vă mai descriu încântarea tuturor! Recompensa pentru felul în care au participat la cele propuse de noi, a constat în savurarea altor pufuleți, deoarece pofta deja era deschisă.

* Deoarece în următoarea zi aveam planificată o nouă excursie, am hotărât să fim prevăzători și să ne gospodărim singuri pentru evenimentul din ultima seara. Înarmați cu geci și hanorace groase împotriva unui vănticel ceva mai rece, am fost cu toată gașca la adunat de lemne pentru focul de tabără. Dacă i-ați fi putu vedea pe cei mici cărând lemne mai mari decât, dar cu atâta îndârjire, incât nu i-au lăsat pe cei mari să-i ajute. Cu acest prilej, am descoperit și un urs într-un țarc. Se arăta în toată splendoarea lui de matur, dar suficient de blând cât să stea la pozat.

* Ca de fiecare dată, masa era un deliciu mult așteptat. Zgomotul de linguri, dar și de furculițe în dans haciaturian pe farfuriile decorate cu bunătăți, lăsa impresia că mâncarea la comun este mult mai buuună!

* După-amiaza am fost într-o drumeție prin stațiune, ajungând la locul de pornire pentru teleski-ul funcțional în anotimpul alb. Peisaje de vis, panoramă generoasă, munte autentic…splendid! Merită să ajungeți în aceste locuri!

* La întoarcere, programul a fost lăsat la alegerea copiilor: unii au jucat ping-pong (și mici și cei mai mari, cum o să vedeți în poze), iar alții si-au pregătit momentele pentru seara ce avea să fie cea mai strălucitoare!

*Momentele mult așteptate au fost „Seara talentelor” și „Concursul de Miss/ Mister tabără”.

Nu s-au înscris toți copiii la „Seara talentelor”, dar  m-am bucurat că au fost reprezentanți din toate categoriile de vârstă. Talentele sunt nenumărate, dar curajoșii au prezentat: dans (Eliza și Iris), scenetă cu dialog improvizat ( Oana, Cristina, Ioana T., Ioana D., Alex S., Dragos A., Eliza, dar și Andrei C., Cristi C., Alex D. și Radu T), trucuri cu cărțile de joc (David și Maria B.), demonstrație de karate (Matei S.), recitare (Maria P. și Ana), bancuri (Bogdan). Au fost aplaudați și susținuți la scenă deschisă și îi felicit și eu pentru măiestria artistică cu care și-au prezentat numerele!

Concursul de Miss / Mister Tabăra Straja 2013, a fost organizat pe două secțiuni, după vârstă. Probele au constat în defilare prin fața juriului (reprezentat de copiii care nu participau la spectacol), prezentarea propriei persoane și răspunsul în scris la întrebarea: „Unde ai organiza o tabără și ce activități ai desfășura, dacă ai fi tu conducătorul acesteia?”

După o atentă deliberare a juriului, câștigătorii au fost:

Miss/Mister Tabăra Straja 2013 – juniori: Maria Popescu ( clasa a II-a C) și Radu Turneanu (clasa a II-a D);

Miss/Mister Tabăra Straja  – juniori + (plus): Dorlea Eliza (clasa a VII-a A) și Ghiorghicianu Andrei (clasa a VI-a A)

Deoarece punctajele au fost apropiate, s-au acordat și premii de popularitate:

Popularitate juniori: Ana și Bogdan (clasa a II-a), iar premiul Popularitate juniori + (plus): Ioana Dincă (a VI-a) și Andrei Covalciuc (a VII-a)

Aș fi vrut să vă spun despre gingășia copiilor, despre costumațiile încântătoare, despre repetițiile realizate atât de conștiincios, despre atmosfera plină de zumzet, despre chipurile bucuroase, dar și despre laudele administratorului de la vilă, care ne-a confirmat că avem un grup de copii extraordinari, iar tot ceea ce au prezentat micuții i-a mers la suflet.

Vă las în compania pozelor

ALBUM FOTO 1

ALBUM FOTO 2

Dragii mei copii, participanți la tabăra de la Straja, vă rog să-mi trimiteți materiale cu impresiile voastre, iar dacă doriți să inserați și propriile voastre poze, le aștept cu drag. E foarte important pentru noi să ne spuneți ce ați trăit cu acest prilej și ce propuneri aveți pentru un alt sejur. Vă salut cu drag și sper că deja vă pregătiți pentru începerea noului an școlar! Copii, scrieți…părinți, vă rog să-i încurajați…eu, aștept cu sufletul deschis!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s