Prima zi de școală – o poveste dragă!


A fost odată ca niciodată că de n-ar fi nu s-ar povesti…

Da, e o poveste! Te lași copleșit de firul ei și te transpui vrând-nevrând într-un timp și într-un spațiu dimensionate atipic. Nu este ușor să pui binele în continuă luptă cu răul, nu este ușor să traversezi încercări ce par supraomenști, nu este ușor să faci față numerelor fatidice, să simți pulsiuni ce trec din real în fantastic, să obții o poțiune magică și să desăvârșești astfel un final al unei narațiuni ce dăinuie prin optimism.

Pentru mine, zâna ce aduce primenire sufletescă, ce face povestea … poveste, este Toamna. O știm: lungă, slabă, zăludă… dar și strălucitor de bogată în colorit copt, în așteptări țesute la început de an și devenite acum covor de roade. Toamna este un tot: este un final al celor semănate, dar și un început pentru tot ceea ce înseamnă povești – copii! A venit mândră, pe 16 septembrie 2013, aducând cu ea un potir de ambrozie, acea hrană aromată a zeilor ce dă nemurire și tinerețe veșnică.

Simt că întineresc an de an, odată cu începerea școlii, chiar dacă foștii elevi au acum copii la rândul lor! Este magic! Este vibrare și renaștere! Este o poveste…

Începutul: urme care cer a fi umplute de aer viu suflat de copii veseli…ultimele pregătiri înainte de marea întâlnire:

20130916_080929 20130916_080817 20130916_080723

Momentul de intensitate maximă: revederea! Curtea școlii plină de suflete ce bat la poarta unui nou început.

DSC_2269

Intimitatea clasei: buchete de flori desprinse din inimă, îmbrățișări, priviri ce ocupă tot spațiul dintre noi, amintiri din vacanță, auxiliare noi dornice de a fi răsfoite, vizita unor buburuze de grupa pregătitoare, dar și bomboane, ziua de naștere a Dariei, sărbătoriri, speranțe și zâmbete năucitor de dragi!

DSCN3229 DSCN3255 DSCN3277

O poveste ce ne reînnoiește speranța an de an, ce scoate binele triumfător, ce dă suflu nou bucuriei și sună din clopoțelul cu ecou de cunoaștere.

Dragii mei elevi, am trăit cu emoție deplină reîntâlnirea cu voi și am fost impresionată de dorința voastră de a veni din nou la școală. Fie ca tot ceea ce am petrecut împreună să rămână o poveste veșnic tânără, de neuitat, iar noul an școlar să vă deschidă drum drept către învățătură, cultură și educație!

Bine ai venit școală, bine ai venit clasa a III-a D!

Povestea pe tărâmuri de fotografie….

ALBUM FOTO 1

Chipuri surprinse în clipe de trăiri intense…

ALBUM FOTO 2

Anunțuri

33 de gânduri despre &8222;Prima zi de școală – o poveste dragă!&8221;

 1. Come deve essere bello avere per i Tuoi cari alunni, una dolce insegnante come Te, carissima Camelia!…
  Un cordiale saluto e un augurio di un buon inizio del Tuo instancabile e nobile lavoro dell’Anima!
  Claudio

 2. Să ai un an bun, liniștit! Copilașii să fie cuminți, sârguincioși, să nu țipe prea tare pe holuri, în pauze 😆 , să ai parte de părinți care cooperează…
  Puștiul meu e într-a șaptea, știu despre ce vorbesc! 😆
  Hugs!

  • Draga mea, iti multumesc pentru grija si urari. Dincolo de frumusetea lucrului cu copiii, sunt si multe aspecte ce apar sub forma de conflict sau incalcari de reguli. Imi doresc rabdare si intelepciune sa le pot gestiona pe toate.
   Pustiului tau ii doresc un an in care sa-si umple sufletul de mai multe impliniri! Te imbratisez si eu cu drag!

 3. Salut şi felicitări! Blog-ul tău a fost premiat de către MWB în cadrul Premiilor MWB septembrie 2013! Ai primit acest premiu deoarece un autor MWB te-a recomandat datorită talentului, originalităţii, pasiunii, imaginaţiei, creativităţii şi valorii educaţionale!
  Poţi afla totul despre ce înseamnă acest premiu, accesând http://www.mostwantedblog.org/2013/09/22/premiile-mwb-septembrie-2013/
  Felicitări şi bine ai venit în MWB!

    • Pentru ca ati lipsit de la un eveniment atat de important, ma gandesc sa va includ intr-un program special de recuperare a emotiilor, asa ca o sa va provoc sa scrieti despre o deschidere de an scolar care v-a ramas in minte sau macar despre un moment scolar incarcat de trairi speciale! In legatura cu vacanta, poate ne scrieti despre cea din iarna, caci pana la vara o sa se plictiseasca cuvintele (cele care au neastampar prin ganduri…).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s