Petrecerea globulețelor – copii (I)


Agitație colorată: globulețele se îndreaptă rostogolindu-se gălăgioase spre bradul ce tocmai își trezise ramurile în dimineața sărbătorii de iarnă.

Globulețul albastru cu dungă argintie: Ne vom așeza ca anul trecut pe scena dedicată nouă? Vom interpreta roluri în scenete, vom colinda și vom spune poezii?

Globulețul argintiu cu dungă albastră: Cred că la sărbătoarea aceasta se va schimba ceva. Steluța care ne este mama dimineților noastre ne iubește atât de mult încât se va sfătui întâi cu noi. Știi că ne ascultă clinchetul!

Globulețul argintiu-albăstrui cu picuri de ploială: Haideți să-i propunem o petrecere! Ar putea fi o provocare, pentru că ea ține foarte mult la tradițiile și la obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă. Va reuși să se adapteze coloritului nostru de clasa a III-a?!

Globulețul simplu cu fundiță: Bucuria noastră îi va da strălucire steluței indiferent de situație și apoi, noi am muncit un an întreg, așa că putem fi recompensate printr-o îndeplinire de dorință copilărească. Fiind din materiale diferite am studiat lecțiile comportamentului și ale relaționării, am învățat că performanțele se obțin nu numai din talent, dar mai ales din muncă. Pe parcursul anului am aflat că pentru a fi globuri frumoase în bradul împodobit, trebuie să interiorizăm lecția modestiei, a bunului simț, a respectului pentru opinia celuilalt și mai ales am învățat că un singur glob spart va ciobi întregul! Steluța noastră ne spune mereu să avem grijă unul de altul!

Globulețul cu desen sceptic: Totuși, datinile românilor își trăiesc dăinuirea prin perpetuare de la generație la generație și acum este momentul să le dăm viața! Este normal să avem o petrecere?!

*

Steluța mamă de globulețe -copii: Dragii mei, veniți lângă mine, ne vom așeza împreună sub ramurile bradului ce ne ascultă în cumințenia lui de atâta timp și vom vorbi.

* Normalitatea este o stare interioară pe care o cuplezi la viața de dincolo de tine, pentru că ea este scena în care te desfășori astfel încât să nu faci rău celorlalți. Cum ai trecut această graniță, te poți considera anormal. Puțină nebunie, transformată în curajul de a te autodepăși, nu strică nimănui. Fii normal de iubitor, de înțelegător, de răbdător, iar când nu este posibil, retrage-te în lumea ta și iubește-te pe tine însuți!

Nu te lupta cu ceilalți – te lupți cu zeci de ani de experiențe personale. Motivul e simplu: fiecare avem o distinctă construcție mentală. Deși folosim aceleași cuvinte și concepte, nuanțele și perspectiva lor, interacțiunea lor emoțională, este extrem de individuală. Adică logica ta nu va fi și a celuilalt.

Găsește-i doar pe cei care-ți împărtășesc normalitatea sau nebunia. Și chiar și pe aceia, iartă-i – din când în când se vor îndoi și de ei înșiși, și de tine.

* Oh, am vorbit pentru părinții voștri, dar acum mă adresez vouă, copiii mei: a păstra tradițiile neamului reprezintă fapte derulate întreg anul, iar atitudinea voastră față de istoria înaintașilor, față de literatura românească, față de natura plaiurilor noastre reprezintă dovezi de măreție din partea voastră, așa că vă dau…

liber la petrecere!

Globulețele – copii: Mai e ceva…  Am dori să vină și Moș Crăciun în mijlocul nostru!

Steluța mamă: Moșul există atâta timp cât sunt suflete care cred în el. Magia momentului de întâlnire cu cel preabun nu va lipsi. Și eu, și părinții voștri vom avea grijă de asta!

Avampremierea la ceea ce urmează să vă arătăm:

DSC_2522 DSC_2581 DSC_2628 DSC_2659 DSC_2573

 

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Petrecerea globulețelor – copii (I)&8221;

 1. Iulia Stanuca zice:

  Draga noastra Steluta mama, cred ca petrecerea de anul acesta va ramane in sufletul lor ca “altceva”, pentru ca ei asta isi doresc la aceasta varsta. Si nu ii condamn deloc, caci sunt copii. Si daca nu acum, atunci cand? Si daca nu impreuna, atunci cum?
  Bucuria de a fi impreuna a fost intregita de aparitia Mosului. Toti au plecat multumiti si fericiti. A fost asa cum si-au dorit!

  Vrem sa va multumim, Steluta mama, pentru ca, si de aceasta data, ati coborat din universul “adult” pentru a “copilari” alaturi de globulete!
  Va dorim sa aveti sarbatori linistite si sa reusiti sa va re-energizati pentru un nou an, care, cu siguranta, va fi mai bun!

  Imbratisari dragi tuturor si vacanta placuta!
  SARBATORI FERICITE!

  • Multumesc pentru confirmari, pentru ca dincolo de scena mea sunt atatea suflete implicate. M-am bucurat sa vad parintii destinsi, copiii incantati si un mos comunicativ. Sprijinul dumneavoastra, al parintilor, face posibil un astfel de eveniment.
   O sa mai avem prilejul sa ne uram toate cele bune de sarbatori, dar profit de orice moment ca sa va asigur de gandurile mele bune. Sarbatori fericite!

 2. Buna seara !
  Ca de obicei, un articol plin de viata !
  Copii fericiti, un Mos sugubat si-o profesoara radiind de bucuria realizarilor profesionale !
  Sincere felicitari !
  Craciun fericit !
  O vacanta de vis !
  Un An Nou mai bun!
  La Multi Ani !

  Cu stima si respect,
  Aliosa.

  • Buna seara!
   Cum le-ati punctat dumneavoastra pe toate! Ca de obicei, aveti tolba plina de ganduri bune si de cuvinte prajituri!
   Pe acordurile melodiei sensibile pe care mi-ati trimis-o, vă urez si eu Sarbatori cu impacare sufleteasca si cu momente minunate alaturi de familie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s