Retrimisă anotimpurilor uitate


Un fruct zemos, aromat, dulceag îți dezmiardă simțurile în ritmuri de gusturi și în tresăriri de surprinzătoare senzualități.

S-a lăsat culeasă, ea fructul ce ținea la copacul său, la stabilitatea serilor de amurg nostalgic. A fost atinsă de vibrato-ul cuvintelor lui colorate în esențe, de îndrăzneli ce i-au dat curaj, de atâtea și atâtea brize ce i-au făcut să poarte margarete la rochițe, sânziene în păru-i despletit și garofițe parfumate ca șirag … A alergat cu picioarele goale prin lanuri lăsând tălpilor săruturi pentru fiecare salt făcut în sufletul lui.

Știa că anotimpurile cad, știa că toate culorile pârguirii vor păli în griuri ce se vor transforma în amintiri. Unele dor, încă dor, își fac scorbură sub coaja fructului din ea, dar totuși, semințele sunt încă vii! El a crezut că natura își va duce insuportabilul banal spre însăși paloarea ei, suficient cât el să poată străluci spre alte destine, iar derizoriul ce ar fi îngrădit-o, ar deveni răzbunarea lui.

L-a desprins lin, cât să nu-i lase urmele ei, nu ar fi vrut să mai ia nimic din ea! Și-a păstrat cerul înăuntrul ei, și-a adus ziua în întunericul ființei de femeie-fruct, iar el a plecat liber…pentru că așa a hotărât ea! În fața unei oglinzi opace, a întrezărit un ochi limpede ce i-a dezvăluit o altă perspectivă:

Acceptă că se întâmplă: viața te aruncă în drum;

Realizezi: inevitabilul dezamăgirii, urletul interior și o mare poftă de a hiperboliza eșecul;

Trăiești: propria frică de suferință, de abandon, de gol;

Experiența: te provoacă să-ți depășești insuficiența momentului;

Secretul împlinirii este să nu te opui experienței ce va fi…

Să ai un plan, să ai dorințe, să visezi departe și să faci tot ce poți, să te bucuri de realizări;

Să accepți limitele celorlalți și să treci mai departe.

Dacă judeci prea mult timp oamenii ce ți-au greșit, nu ai timp să-i iubești pe cei care merită!

Transformă semințele în lăstarii ce-ți redau entuziasmul unei vieți ce așteaptă să fie retrimisă anotimpurilor uitate!

Anunțuri

20 de gânduri despre &8222;Retrimisă anotimpurilor uitate&8221;

  • Mishuk, adevărul este că ușor nu va fi niciodată când e vorba de sentimente! Uneori ne complacem în starea de melancolie pentru că de fapt ne lipsește încrederea că dincolo de o poveste se poate afla o alta. Chiar dacă nu este la fel, găsirea unui scop,unui vis îți redă începutul unei alte trăiri.

   Îmi place să cred că putem să ne întoarcem în anotimpuri, iar eu am ales primăvara ca și spațiu de inmugurire.

   Melodia recomandată de tine este minunată, nu am mai ascultat-o demult, dar pentru nostalgia gândurilor o voi așeza chiar acum auzului.
   Mulțumesc!

   • Cami, primavara e prin definitie anotimpul renasterii…. pacat ca ibcepe tarziu si se termina repede. Ca si tine, si eu imi incarc bateriile cu primii muguri… dar dupa cum vezi… parca tot mai bine e langa foc, langa soba. chiar daca lemnu-i tras, spre putred. Bate vantul si vremea-uricioasa… pam pam!

    • Nu mă las învinsă, dragă Mishuk, de vremea potrivnică schimbării anotimpurilor și cred că și tu ai resurse!
     Eu cred că ai cântat și pe timp de ploaie și de neguri și ai găsit frumusețea momentului dincolo de starea fizică a naturii. Nu vrei să încerci să ne cânți ceva?! Ia-ți chitara și schimbă ritmul. Noi vom fi aici să te acompaniem cu zâmbete de copii, cu bucurie.

     Mai punem noi o haina groasă, ne zburlim puțin, dar sufletește suntem calzi, calzi! Așa e începutul primăverii: o întrepătrundere de stări contradictorii, dar și când iese soarele…!

  • M-am lansat în câteva postări – feminități si trăiesc o emoție aparte privind primirea acestor gânduri, așa că mă susține mult aprecierea dumneavoatră! Când primesc o floare, se umple lumea mea de culori, iar acum i-ați dat o delicată tentă! Vă mulțumesc și vă doresc, la rândul meu, clipe minunate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s