Regăsire la înălțime – o fetiță și un băiat


(a III-a parte a poveștii ”Fetița cu codițe”)

Proiectele au început să apară nesperat de repede, iar profesional, tânăra era apreciată cu deosebită încântare. Tot ceea ce atingea se transforma în binefacere, lumea din jur se simțea minunat în prezența ei. Emana putere interioară și o încredere de nestăvilit. Glasul molcom, mersul ferm și ținuta delicată o făceau o ispită pentru privirile pline de interes ale bărbaților pe care îi cunoștea. Nu era prea interesată de ei, deoarece gândurile îi erau mereu termen de comparație cu prietenul din copilăria ei.

Păstra, pentru momentele de cumpănă o scrisoare în care se regăsea toată duioșia relației de suflet, numai că astăzi, ca niciodată, ceva o îndeamnă să o redeschidă chiar dacă valurile interioare își valsau liniștit onduleurile. Rândurile nu le mai putea citi, pentru că erau atât de bine întipărite în memorie încât le știa fiecare suspin. O atrăgea îndeosebi floarea presată și lipită la finalul textului, acolo unde se afla formula de încheiere: ”Cu drag,…!”. Macul era încă roșu, dar mult mai matur și mult mai reținut. Îl apropie de obraz pentru a-i atinge catifelarea,dar…

Tresare! O energie ce-i transmite un fior, o cuprinde neașteptat. Simte! El e aici! În fracțiune de secundă procesează: nu se înșală pentru că-i recunoaște zulufii la fel de agitați. Să adopte cu el ignorarea era un alt gând, doar tăcuse inexplicabil în ultimul timp. Se trezi luându-l în brațe și fixându-l pătrunzător cu privirea.

– Ești aici! Mi-era atât de dor! Ai primit scrisorile mele, ai aflat despre mine? Tu ce mai faci? Cum te simți?

– Sper că nu ești emoționată! Se spune că persoanele care vorbesc mult în astfel de situații vor să-și ascundă timiditatea.

O cuprinde și el cu duioșie, suficient cât să-i simtă talia firavă, dar și tremurul brațelor ce încă stătau încolăcite în jurul gâtului său.

– Dragă prietene, ai în fața ta pe cea căreia i-ai dat contur prin creionări de îndrăzneli și prin hașurări deschise către propriile umbre. Vino cu mine și ai să mă descoperi acum așa cum m-ai învățat să fiu! Și, da! Sunt emoționată, pentru că nu credeam că o să ne mai vedem vreodată!

Îl prinde de mână ca și cum ar fi fost logodnicul ei, sub privirile uimite ale colegilor. Câțiva au încercat să intre în vorbă cu ea, mai mult din curiozitate, pentru a afla cine era băiatul care reușise să se apropie atât de mult. El era năucit de atenția care i se acorda fetei și nu i-a luat mult să înțeleagă cât de apreciată și de dorită era.

În scurt timp se trezește în vâltoarea metropolei. Orașul fremăta de zumzet și de mișcare. Ea îl plimba peste tot: prin magazine, prin galerii de artă, muzee inedite, prin localuri pline de arome, pe aleile parcurilor. Se opresc la un moment dat în fața unei clădiri-turn, iar ezitarea ei îl determină să o întrebe:

– Ai mai fost aici? Avem voie să intrăm?

– Nu am mai fost nici aici, nici în multe din locurile pe unde te-am plimbat. Trăiesc un deja-vu: parcă am colinda poieni, lanuri și păduri. Îți aduci aminte? Acum, vreau să-ți ofer perspectiva unei înălțimi: un fel de copac, dar din betoane. Hai, curaj!

Se vedea o splendidă panoramă a orașului, dar privirile lui erau acaparate de ființa ce-l făcea să trăiască emoții neștiute văzând-o sigură pe ea și atât de curajoasă. Ar fi vrut să-i spună cât de mult l-a ajutat ea, cum s-a spijinit pe ceea ce au construit împreună, dar ea era numai vervă și…

S-a urcat desculță pe pantofii lui punându-și tălpile pe partea superioară a labei piciorului, iar trupurile s-au unit într-un echilibru amețitor. Într-un gest protector, îi cuprinde mijlocul, iar buzele ei se opresc pe ploapele închise în semn de visare. Pupila se miră sub apăsarea delicată, iar ochiul simte sărutul cald și vibrant. Băiatul se topește, iar văzul se transferă în ceea ce simte: candoare, uimire și ceva mult mai presus de înțelegerea sa.

Fetiță cu codițe, cine ești?!

Tânărul se desprinde ușor de fată și constată că în mână i s-a strecurat ceva fin: o petală de mac presat, care își ținea amintirile în palma sa.

Va urma

tablou-maci-in-lan-verde~1499486

 sursa foto:internet

Anunțuri

15 gânduri despre &8222;Regăsire la înălțime – o fetiță și un băiat&8221;

 1. Mihaela Benim zice:

  Mi-as dori ca aceasta minunata povestioara sa nu se termine nicioadata! Este atat de sensibila!
  Personajele par atat de reale! Macii imi dovedesc cat va este de draga aceasta poveste!
  Imi hranesc sufletul cu aceste randuri, le citesc si le recitesc, de fiecare data, cu aceeasi placere.

  Astept cu nerabdare continuarea! Sunteti atat de imprevizibila!
  Va doresc inspiratie! Gingasia scrisului sa va insoteasca in continuare, multi ani de acum incolo, pentru a ne putea bucura si noi de ea!
  Va imbratisez, cu drag!

  • Povestioara va rămâne oricum în sufletele tinerilor. Noi, privitorii o sa trecem la alta, iar când nostalgia bate la ușa amintirilor, o invităm aici.
   Emoționante gânduri mi-ați transmis, așa că o să mai rămân pe aici, ca să mă tot hrănesc cu ele! Între timp, vă îmbrățișez cu mare bucurie!

 2. syrol zice:

  O poveste minunata, pe „aripile”careia am zburat si am visat, deosebit de frumos, retraind,fiorul iubirii de inceput.Te imbratisez si abia astept finalul.

  • Am reușit să deschid visarea și sentimente vibrante de început?! E cel mai frumos lucru care se poate întâmpla unei scriituri! Cât mă bucur! Despre final, veste bună: l-am postat, dar nu știu totuși dacă este chiar un sfârșit…

 3. Un inceput de poveste, depanat parca dintr-o amintire… cu o atat de reala si prezenta traire de parca ar fi desprinsa din viata reala 😉
  Intotdeauna aceste povesti trebuie sa se termine cu happy end, stii?…

  • Avem deja o poveste la final. Sa-mi spuneți dacă se încadrează așteptării!
   Cât despre faptul că pot fi desprinse din real, eu sunt convinsă că poveștile sunt asemănătoare aceluiași univers învelit în dragoste. Vă mulțumesc mult pentru atingerile lăsate spațiului meu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s