Floriile


Sarbatoarea Intrarii lui Hristos in Ierusalim este cunoscuta in popor sub denumirea de Florii. Biserica vede in aceasta sarbatoare inaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce. El putea sa evite moartea, insa, o primeste de buna voie pentru a o birui.

 Dupa modelul multimii din cetatea Ierusalimului care l-a intampinat pe Mantuitorul cu ramuri de finic, Biserica Ortodoxa a randuit ca in aceasta zi sa imparta credinciosilor ramuri de salcie binecuvantate. Ramurile de salcie simbolizeaza biruinta asupra mortii.In duminica Floriilor, Biserica a randuit sa fie dezlegare la peste. In seara acestei duminici, incep deniile din saptamana Sfintelor Patimi.

*

Copiii mi-au adus flori! Ei înșiși sunt florile mele! Au vrut astfel să înflorească această sărbătoare cu zâmbetele lor. Au reușit! Dăruiesc atât de mult!

M-a impresionat Aruna: o fetiță frumoasă, cu părul ondulat. Mi-a cerut un trandafir din cele primite, unul roșu, și în câteva minute l-a desenat cu o sensibilitate aparte. Nu a avut timp să finalizeze lucrarea, dar gestul ei simplu și plin de semnificația unei dăruiri aparte, mi-a topit lumânarea aceea care arde în dreptul inimii și-mi oferă lumină și căldură interioară.

Nu știu dacă veți vedea ceea ce eu am descoperit în această fetiță de 9 ani, însă este un simbol pentru ziua de Florii! Nu vă trimit un buchet, un braț sau o câmpie întreagă de flori, ci vă dăruiesc un singur fir de trandafir care să vă aducă bucurie și culoare în suflete!

Copiii mei dragi, vă mulțumesc vouă și părinților voștri pentru gesturile frumoase și vă urez ca sufletul să vă rămână mereu vesel și candid! Vacanță plăcută și La mulți ani! tuturor ce poartă nume de floare.

20140411_084800 20140411_084753

Anunțuri

34 de gânduri despre &8222;Floriile&8221;

  1. Iulia S. zice:

    Depasind granitele spatiului si timpului, chiar daca ar parea o intarziere, bucuria de a va transmite gandurile noastre cele mai profunde de drag si apreciere sper sa ajunga in sufletul plin de candoare si sa ramana adanc intiparite!
    La multi ani, Doamna! Fie-va viata asemeni florilor care va bucura atat de mult privirea: plina de pasiune si frumos!

    Din suflet,
    Fam Stanuca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s