Dincolo de ziduri


A trecut foarte mult timp de când nu am mai părăsit turnul! Aș zice că m-am autoxilat.

Nu este o stare de confort prin neimplicare, nu privi lucrurile în acest mod, te rog! De partea ta, cea a lumii exterioare, pare că statutul meu se orientează după un scenariu al lipsei de curaj, dat de teama de a mă înfrunta cu toate provocările unui spațiu extins spre încercările trăirilor-esență.

Ce parte râvnești: cea în care te aflii dincolo de pereții turnului, care îți oferă curiozitate printr-o contemplare dată de însăși perspectiva pătrunderii unui spațiu închis, dar transparent, sau partea în care poți fi în miezul unei transformări ce urmează cursul unei introspecții ce-ți trimite sufletul spre o călătorie mereu alta, mereu suprinzătoare?!

Lasă-te cuprins de pereții ce-ți limitează teritoriul spre harta sufletului tău și vei simți toată încărcătura dată de întrebări, căutări, echilibrări, dar și de nevoia de apreciere sau de afectivitate. Să-mi spui atunci, ce este mai greu: să te exteriorizezi alături de o lume în care pașii tăi trebuie să se acorde ritmic pentru a păși cumva spre sensul curgerii sau să te lași complexității date de aerul ce se comprimă în așteptări, dar și în picăturile ce îți reflectă chipul, pasiunile, cicatricile sau neliniștile?!

Condensul ce se formează pe pereții reci de sticlă (singurul hotar cu lumea exterioară), amintește de aerul tău cald ca răspuns la respirația ce succede alergării printre gânduri și printre sentimente.

Ai spune că tu simți pământul, că stabilitatea îți este dată de transferul de existențe gravitaționale, cu centrul stabilit prin echilibrul realității palpabile, dar eu simt că nu acesta te ține în viață!

Indiferent de spațiul pe care ți-l alegi, fie un turn ce-ți dă puțină intimitate, fie un spațiu larg al posibilităților de experimentare, gândește-te la perspectiva dată de libertate:

– libertatea din universul vast, închis în propria-ți ființă, și libertatea constrânsă de impuneri ale lumii ce se fălește cu teritorii fără granițe, dar limitate de concepții pur declarative;

– libertatea de afară poate însemna lanțuri, libertatea din turn poate fi deschidere spre propriile alegeri, spre manifestări lipsite de șantaje emoționale sau relaționale.
Libertatea ca termen sau libertatea libertății ca stare și trăire?
Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Dincolo de ziduri&8221;

 1. Mihaela Benim zice:

  Bine ati revenit!
  Sper sa va hotarati sa parasiti de tot acest turn si sa ne incantati cu articole de suflet. Le asteptam cu nerabdare.

  Va imbratisez si va doresc o vacanta linistita si plina de inspiratie!

  • Pentru o așa primire, o să-mi chem mai des cuvintele, indiferent de locul unde se vor afla!
   Vacanța să vă aducă și dumneavoastră drumuri de poveste și minuni în suflet!
   Vă răspund îmbrățișării cu același drag!

 2. Cred ca Elmer, dragonul a ajuns in zbor la Dvs in turn si v-a transmis cat de dor ne este de fetita cu codite…Va imbratisam cu drag, Paul si mami, prietenii dragonului Elmer

 3. Destăinuire sau literatură?
  Nu, nu vreau să aflu răspunsul. Oricare ar fi, mai important e plusul de zâmbete pe care mi l-a adus. Pentru care zic… multumesc! 🙂

  • Zâmbetele sunt în urma identificării cu personajul sau mesajul aduce acea generalizare a faptului că fiecare avem la un moment dat un turnuleț în care libertatea se exprimă sincer?! Nici eu nu aștept răspunsul…mă bucură mult popasul cu deschidere spre comunicare!

 4. VIS zice:

  „Libertate = posibilitatea de a acționa după propria voință sau dorință”.
  Nici nu stiu daca exista cu adevarat libertate. Eu ma simt aproape mereu incorsetata, iar atunci cand cred ca am facut ceva „liber”, realizez ca, de fapt, era in corelatie cu altceva. Pana si actiunile elementare sunt private de libertate: „trebuie sa mananci frumos”, „trebuie sa te imbraci”, „trebuie sa te comporti intr-un anumit mod”, „trebuie sa…”… Nici tu, nici eu, nu avem libertate, pentru ca ne dorim perfectiune si ne auto-constrangem.
  Insa cred ca turnuletul e singurul „loc” unde putem avea, poate, libertate. Si mai cred ca e bine sa trecem mai des pe acolo, pentru a ne elibera sufletele de ganduri, intrebari, cautari, pe care oricum le vom intalni la un moment dat, fie ca vrem sau nu, cu raspunsurile atasate.
  Suflet frumos, iti doresc libertate deplina in zborul tau printre ganduri, intrebari, cautari!

  • Încă un fan al turnulețului! Poftește, intră, lasă-ți constrângerile afară și trăiește câteva clipe de bucurie deplină!Vorbim apoi despre efecte… Cât mă bucur că ai urmat cărarea până aici, primesc o așa mare deschidere către gândurile mele încât las portița larg deschisă… Mulțumesc cu emoție pentru tot!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s