Ingrediente


Suntem făcuți din…așteptări!

Avem tot timpul câte o gară în buzunarul de la piept. Din când în când, o desfacem ca pe o carte tridimensională. Ne așezăm în sala de așteptare și privim mersul trenurilor. Macazul se află la inimioară și monitorizează emoțiile: unele vin vesele, altele pleacă triste.

La linia 1, o să gareze așteptarea reușitei, căci dacă nu vom înregistra un succes, ne vom considera neîmpliniți. La linia 2, o să vină o garnitură pentru așteptarea perechii ce-ți completează ființa, dându-i univers de întregire. Aceasta s-ar putea alimenta cu iluzia că noi nu trebuie să avem bilet… Există așteptarea confirmării, așteptarea aprecierii…așteptarea oricărei proiecții privind imaginea de sine.

Suntem făcuți din…amintiri!

La fiecare răsuflare a prezentului, se desprind din aburul realității și părticele de substanțe gazoase ale trecutului. Nu știu cum se face că acestea sunt în amestec continuu și lipsa lor parcă ne-ar duce către un vid. Oare, vom putea respira vreodată fără aerul a ceea ce a fost?!

Suntem făcuți din…cuvinte!

Mă privești în ochii mari și cuminți. Nu-i de ajuns! Vrei ca sunetele să se așeze în hora petalelor și să dea sens din nectarul dulce al gândurilor. Sunt unele cuvinte care dor, iar acestea sunt făcute din țurțuri de spini înmuiați în nepăsarea privind sufletul celuilalt. Mie îmi plac cuvintele ancoră, care mă opresc în locul unde întâlnesc oameni sinceri, îmi plac cuvintele brodate, pentru că ele dau moda emoțiilor bogate și-mi mai plac acele cuvinte care scot din mine părți frumoase de ornamente, care înfrumusețează și viața altora.

Suntem făcuți din…timp!

– Mami, mami, am prins o bulă făcută din secunde! Uite încă una făcută din minute! Aceasta mare are chiar și ore, și zâmbete, și amintiri, și…urme! Pot să le iau acasă? Se vor sparge?

– Sigur că poți să le iei cu tine, dragul meu, sunt chiar bulele timpului tău. Ele vor rezista dacă le dai valoare. De câte ori vei ține în palme un balonaș de timp, să faci ceva important pentru tine și atunci sigur o să reziste cât mai mult. Nu alerga însă după ele, vor pluti atât de sus că nu le vei prinde…lasă-le să se așeze singure în palma ta!

Suntem făcuți din…dor!

Ce treaba are viața cu imaginația, e un răspuns pe care numai dorul îl va aduce. Cele mai teribile lucruri ni se întâmplă însă în imaginație și nu în realitate.

Proiectăm…linii…trasee…unghiuri,

apoi aducem pe ”dacă”, ”poate”, ”probabil”…

și riscăm să nu mai simțim cu adevărat realitatea.

În loc să ne planificăm fobiile, drama, mai bine să ne așteptăm la minuni. Aceasta este adevărata conștientizare: suntem propria noastră profeție!

Suntem făcuți din mii de alte microcosmosuri, dar care este ingredientul care ne face să devenim un miracol al vieții…?!

Și din iubire s-a născut iubirea!

Anunțuri

24 de gânduri despre &8222;Ingrediente&8221;

 1. „În loc să ne planificăm fobiile, drama, mai bine să ne așteptăm la minuni. Aceasta este adevărata conștientizare: suntem propria noastră profeție! ” Absolut de acord ,in noi zace samanta viitorului nostru,imbratisez cu tot dragul si multumesc !!! ❤

 2. Adrian zice:

  „…lasă-le să se așeze singure în palma ta!” Superb spus! Adevăratul miracol al aşteptării! Când timpul se transformă din duşman în aliat!

  • Să poți stăpâni așteptarea ca înțelepciune a răbdarii, este o mare calitate. De multe ori, timpul are nevoie de asta. Alergăm mereu să-l prindem, dar uneori ni se așază la picioare atunci când viața îi dă șansa privirii în urmă. Atunci, încetinește pașii și se apropie singur de suflet!
   Prețuirea pe care o emani îți oglindește un interior blând și înțelept. Îți mulțumesc!

 3. E o bucurie sa va ascult, sa va regasesc pe acest peron, merita asteptarea chiar daca mai intarziati uneori…Asteptari, amintiri, cuvinte, TIMP, DOR, IUBIRE, ingredientele retetei magice, care ne defineste pe fiecare, dupa proportia folosita…cu dor si drag, va multumesc pentru aceasta introspectie

 4. Buna dimineata , Camelia !
  ” Care este INGREDIENTUL care ne face sa devenim un miracol al vietii ” ? 😦
  Raspunsul meu este :
  ” BUSUIOCUL ” 🙂 🙂 🙂
  De nu crezi, vino sa vezi si-apoi, o sa-l plantezi
  caci sincer, de-l consumi, o sa te minunezi 🙂
  O zi frumoasa ! 🙂
  Cu respect,
  Aliosa.

 5. VIS zice:

  Eu cred ca ingredientul exista in fiecare dintre noi. Doar ca unii stiu sa-l identifice si sa-l creasca , altii nu-l pot identifica, deci nu-l pot stimula, iar cei mai multi (din nefericire) il considera chiar o povara, asa incat il elimina.
  Tie Dumnezeu ti-a dat acea putere nu numai de a te implini frumos prin frumos, ci si de a emana catre cei din jur ceea ce ai cultivat in sufletul tau. Iar eu sunt un caz fericit: Dumnezeu mi te-a scos in cale… in suflet mi-ai intrat fara sa stiu si mi l-ai picurat cu asteptari, amintiri, cuvinte, timp, dor si drag.
  Imbratisari din suflet, cu dor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s